МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Палма Вашингтония - Washingtonia filifera

Семена на Палма Вашингтония - Палми семена с отлична цена: 3.00 лв.
Семена на Палма Вашингтония - Washingtonia filifera

Опции

Купи

Отгледайте си екзотично растение от семе – предлагаме на вниманието ви семена на палма Вашингтония, латинско име Waschingtonia filifera. Растенията са атрактивни и впечатляващи, особено когато достигнат пълният си потенциал на растеж от около 3 м. Палма Вашингтония се отглежда с декоративна цел. Използва се широко за озеленяване на хотели и градини около басейни и т. н.

Растението не е студоустойчиво. Най-ниските температури, които понася са 5 – 8 С градуса. Необходимо е да се прибира на топло и защитено място преди застудяване. Вашингтония има обширни ветрилообразни листа обагрени в зелен цвят.

С нарастването на растението, старите листа остават на стъблото и провисват. Родината на палмата е Средна и Северна Америка – щатите Калифорния и Аризона в САЩ и Мексико. У нас Вашингтония се отглежда като екзотично растение за озеленяване и декорация.

Кога се засяват семената на Вашингтония?

В периода на месец Февруари – месец Март засейте сортовите семена на топло и слънчево място. Поливайте редовно и не оставяйте пръстта да изсъхва. Заровете семената на дълбочина от около 1 – 2 см. Всяко семе трябва да се засади в отделна саксия. Покълването на семената на Вашингтония ще изпита търпението на градинаря. Понякога отнема два месеца докато семената покълнат, но чакането си заслужава, така че не се отказвайте.

След израстване на растенията, те могат да се отглеждат на открито. Обикновено това се случва в средата и края на пролетта. Вашингтония расте в саксии и огромни кашпи, които могат да се преместят на закрито преди застудяване.
Откъм светлина Вашингтония предпочита да расте на полусянка. Преките слънчеви лъчи могат да изгорят растението и да го направят по-слабо.

Поливането е по-често през лятото и по-скромно и нарядко през зимния период. Не преполивайте растенията, защото могат да загинат.
Палмите предпочитат добре дренирани почви богати на хранителни вещества. Палма Вашингтония може да се подхранва с торове, подходящи за този тип растения. Ще откриете всичко каквото ви трябва в нашия сайт.

Интересен факт за палма Вашингтония е, че макар и рядко, палмата цъфти. Ако имате късмет да наблюдавате цъфтеж на палмата ще забележите ароматни кремави съцветия. На тяхно място се образуват плодове с черен цвят и ягодообразна форма.

Красотата на палмата привлича вниманието и създава страхотни акценти в градините и кътовете, в които се отглежда. За щастие на всички, които харесват този тип растения, палма Вашингтония расте бързо. Преди да се усетите, палмите ще са достигнали завидна височина, което ги прави още по-интересни и забележими.

Какви специални грижи изисква палма Вашингтония?

Палмата се разсажда рядко, обикновено когато корените вече се показват през дупките за дренаж. Вашингтония е апетитна цел за някои вредители, като щитоносни въшки. Градинарите използват различни методи за борба с насекомите и превенция на проблема. 
Ако растението се отглежда на закрито се препоръчва да осигурите оптимална влага на въздуха. За целта може да се опръскват листата с пулверизатор. Редовното им почистване също помага за здравето на растението и борба с вредителите.

Когато избирате саксия за Палма Вашингтония имайте предвид, че растението се развива много бързо. Предвидете достатъчно голям съд, за да избегнете нуждата от често пресаждане и обезпокояване на корените.

Разфасовка: 1 гр. (6 – 9 бр. семена на палма Вашингтония се съдържат в опаковка).

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението Над 200 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив