МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Розалина Роса F1 български оранжерийни розови домати

Семена на домати Розалина Роса F1 български оранжерийни розови домати - Домати семена с отлична цена: 4.20 лв.
Семена на домати Розалина Роса F1 български оранжерийни розови домати
4.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0265

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена; 250 бр. семена, 1000 бр. семена.
  • Норма за сеитба: От 15 до 20 грама за декар чрез подготвяне на разсад в таблички или работни саксии.
  • Реколта: 8 - 10 тона/дка.
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – март месец – началото, късна сеитба до края на месец април.
  • Период на разсаждане: Края на месец април, след като няма опасност от падане на слани.
  • Схема на отглеждане: На колове при схема 80/35 см, препоръчва се засаждане едностъблено на 6-8 чепки с по 6-8 съцветия.
  • Вегетация: 60 - 80 дни.
  • Характеристики на плода: Кръгли домати, тъмен розов цвят и едрина 150 - 170 гр. Плодовете са твърди, непукливи и са без зелен пръстен, като издържат на съхранение над 10 дни. Много добри вкусови качества.

Онлайн магазин semenata.bg обогати каталога си със зеленчуци, като добави към него семена на оранжерийни розови домати Розалина Роса F1, които могат да се отглеждат и за полско производство. Всеизвестно е по нашите ширини, че този сорт домат е изключително издръжлив на съхранение и вкусен. Предпочитан е и заради устойчивостта си.

Сорт Розалина Роса е от средноранните. Отглежда се задължително на колове, защото расте високо.

Плодовете на домата са около 150 – 170 грама. По форма са кръгли, специфичното е отсъствието на зелени пръстени. Удобни за полско производство, както и за засяване на семена на домати в оранжерия или парник.

Характерното за розовия домат Розалина Роса F1 е цветът му, ароматът е неустоим, а самите плодове са неподатливи на напукване.

Точно защото са непукливи, те са предпочитан зеленчук от зеленчукопроизводителите, които отглеждат домат за износ. Те са лесни за съхранение и превозване на дълги разстояния. Могат да издържат до 10 дни.

Другото, което прави сорт Розалина Роса особено предпочитан, е високият му добив. За пример ще дадем – около 8 до 10 тона от един декар площ.

Много малко ще ви е нужно, за да засеете 1 декар земеделска площ – от 15 до 20 грама семена на оранжерийни розови домати Розалина Роса F1.

За да получите добив рано, е необходимо за сеете през месец март. А за късно производство, ще трябва това да стане през април, или по-точно в края на месеца.

При развити разсади, разсаждането на открито става след като изчакате да мине опасността от евентуално падане на слани. Най-сигурно е това да се случи в края на месец април.

За добро оформяне на плодовете, е добре да се съобразите и да приложите следната схема при засяване. Дистанцията между редовете да е около 80 сантиметра, а между младите разсади около 35 сантиметра.

Даването на плод е в периода от месец юли до месец септември, като разбира се има значение кога ще засеете семената.   

Както казахме вече, Розалина Роса F1 или по-познат у нас като вкусен оранжериен розов домат, е изключително популярен на нашия пазар. Много вкусен и ароматен, използва се предимно за прясна консумация като салата или гарнитура. Дори децата обичат да си хапват от него, без дори да бъде приготвен в салата.

Салатите, приготвени с розов домат, са ароматни, вкусни и засищащи. Месестата консистенция на вкусния зеленчук допринася за това.

Освен в комбинация в други зеленчуци като краставица, тиквички, пипер и други, оранжерийните розови домати Розалина Роса F1 се съчетава много добре с различни сирена и кашкавали. Например прясно нарязан розов домати на кръгчета, поднесен с плочка българско сирене и овкусен с магданоз, малко зехтин и сол е идеално предястие. Със същият успех може да използвате розовите домати Розалина Роса F1 за украса на основни ястия.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив