МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на оранжерийни краставици Сандра F1 - перфектни за всякакъв вид оранжерия

Семена на оранжерийни краставици Сандра F1 - перфектни за всякакъв вид оранжерия - Краставици семена с отлична цена: 5.40 лв.
Семена на оранжерийни краставици Сандра F1 - перфектни за всякакъв вид оранжерия
6.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0018

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Сорта се предлага в разфасовки 1 гр. (30 - 35 бр. семена на оранжерийни краставици Сандра F1), 5 гр. (150 - 175 бр.) и 10 гр. (300 - 350 бр.)
  • Норма за сеитба: За 1 декар от 80 до 100 грама при сеене в оранжерия или на открито чрез разсад и от 150 до 250 грама семенца за 1 декар при директните сеитби.
  • Реколта: От 10 до 13 тона от 1 декар.
  • Период на сеитба: При ранно сеене февруари и март в оранжерия, при директни сеитби след падането на сланите. Сорта се цени, защото на практика може да се отглежда целогодишно в оранжерия.
  • Период на разсаждане: За ранното разсаждане в оранжерия – март и април, а при гледането през цялата година 1 месец след сеенето.
  • Схема на отглеждане: От ред до ред се оставят 120 см, а от растение до растение от 30 до 50 см.
  • Вегетация: 60 дни.
  • Характеристики на плода: Краставицата е от дългоплодните и салатни сортове. Плодът е цилиндричен, гладък, със слабо оребряване, почти без брадавички. Тъмнозелен цвят, не горчи, достига до 30 или 35 см и тежи от 300 до 350 гр. Отлични вкусови качества и перфектен търговски вид.

Сортовите семена на оранжерийни краставици от сорта Сандра F1 вече са неизменна част от каталога на нашия градинарски магазин Семената Шоп. Посевният материал от този оранжериен сорт винаги може да бъде открит и закупен на добра цена от всички настоящи и бъдещи клиенти на електронния ни магазин.

Краставицата Сандра F1 е от вида на дългоплодните салатни оранжерийни краставици, които при това са и от раннозрелите. Голям плюс за сорта е фактът, че те могат да се гледат успешно през цялата година в оранжерии и парници и така винаги имате на трапезата свеж, вкусен и полезен зеленчук – дори и през студените зимни месеци.

За този зеленчук се знае, че се развива буйно, силно и сравнително бързо, стига да се грижите редовно за насажденията, да им осигурите оптимална температура за развитие, да ги поливате и торите според правилата за сорта.

При оптимални грижи, краставицата оранжерийна от сорта Сандра F1 дава богати добиви, които достигат между 10 и 13 тона за 1 декар площ, показват данните от нашият зеленчуков каталог.

Перфектните им цветове и размери, страхотните вкус, сочност, свежест, хрупкавост и аромат, липсата на горчивина и възможността да се гледат през цялата година, превръщат краставицата в една от най-предпочитаните. Тя се цени високо от градинарите-любители, но и от браншовиците в търговската и магазинна мрежа на страната, от търговците по пазари и тържища и от износителите на качествена земеделска продукция у нас.

Не е за пренебрегване и фактът, че оранжерийната краставица Сандра F1 е изключително силно устойчива към вредители и редица болести по зеленчуците, каквито са напрамер обикновената краставичена мозайка или брашнеста мана, които редовно нападат много други сортове краставици.

Заради всичко това, а и заради непродължителния вегетационен период, който продължава едва от 57 до 60 дни, а и заради издържливостта на спад и повишаване на температурните граници, сортът се гледа успешно и навън при полското му производство.

Краставицата от сорта оранжериен Сандра F1 е от дългоплодните и салатни видове. Плодът на вкусния зеленчук е цилиндричен по форма, предимно гладък, със съвсем слабо оребряване и почти без брадавички по него. Тъмнозелен на цвят, краставицата не горчи, достига оптимални размери от порядъка на 30 или дори 35 сантима и тежи от 300 до 350 грама (перфектен търговски вид).

Консумира се в прясно свежо състояние веднага след откъсването от стеблото, като от него се правят редица вкусни и питателни салати, но може и да го консервирате в буркани за зимнина, казват спецовете от тима на градински онлайн център semenata.bg.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация
Устойчивост на болестиБрашнеста мана, Обикновена краставична мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив