МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на оранжеви домати екзотични сорт Злоти Озаровски

Семена на оранжеви домати екзотични сорт Злоти Озаровски - Домати семена с отлична цена: 2.00 лв.
Семена на оранжеви домати екзотични сорт Злоти Озаровски

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,3 гр. (от 75 до 105 бр. семена)
  • Норма за сеитба: От 30 до 40 грама на декар.
  • Реколта:-
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 20.01 – 25.02, средно-ранна сеитба – март месец и късно засяване направете от 25 април до 10 май.
  • Период на разсаждане: В началото на месец април.
  • Схема на отглеждане: На редове, посредством колове в оранжерия от полиетилен израелски или на открито при формация 80-120/35-45 см.
  • Вегетация: 115 - 120 дни.
  • Характеристики на плода: Средна големина на доматите 150 - 180 гр., цвят – златисто-оранжев. Страхотни вкусови качества без никаква нотка на киселост. Перфектни за прясна консумация, но не са подходящи за преработка и консервиране.

Ако сте фен на нестандартните вкусни домати, нашият екип ще Ви предложи семена на оранжеви домати екзотични Злоти Озаровски. Онлайн магазин semenata.bg е мястото, от където можете да поръчате семената на тези интересни с оранжевия си цвят домати. Както подсказахме преди малко, това са наистина екстравагантни домати, но и с отлични вкусови качества.

Начините за отглеждане на тези атрактивни по вид зеленчуци са или на навън като трябва да подсигурите стъблата с колови опори, или в оранжерийни условия отново с опора. Сладките и вкусни оранжеви домати Злоти Озаровски образуват при развитието си средни по размер плодове (150-180 гр.), като отличителният им цвят е златист, с оранжев оттенък.

Доматите с оранжеви цветове са от ранните, което е предимство за всички, обичащи пресните зеленчуци.

Растенията имат мощни стъбла, които са високи и стабилни, но са неограничени (индетерминантен сорт) и за това са им необходими опори.

Подходящо време за засяване на сортовите семена на екзотични домати оранжеви Злоти Озаровски е за ранен и средноранния им добив. Съответно за ранната сеитба, може да сеете семена от двадесети февруари до двадесет и пети същия месец, за средната сеитба сейте от началото до края на месец март.

Нужно е да поставите семената в земята от един до 1,5 сантиметра надълбоко.

Оставете дистанция от ред до ред от 80 до 120 сантиметра, а между самите млади поникнали растения оставете от 35 до 45 сантиметра.

Плодородната обезпаразитена почва е най-добрият избор за Вашите семена, а за да поникнат спокойно е необходимо температурните граници да са от порядъка на 15 градуса по Целзий.

Поливайте умерено, не преполивайте. Следете мястото да е влажно, но не мокро.

Разсаждането на поникналите семена на оранжевите домати може да направите към началото на месец април. При поставяне на зеленчуците на постоянното им място за развитие, е добре да сте сигурни, че сланите са преминали и няма да застрашат бъдещия плод.

Доматите със златисто и оранжево обагряне може да берете в различни периоди (вегетация - 115 - 120 дни), в съответствие на засяването на семената. 

Както сами може да предположите - екстравагантните цветове на доматите, Злоти Озаровски ги правят изключително предпочитан зеленчук от професионалните кулинари. С тях всяко ястие добива различен и оригинален вид, а вкусът им не отстъпва по качество на другите зеленчуци от семейство домати, сладък е и запомнящ се.

Идеалният вариант за консумиране на интересния зеленчук естествено е да е пресен, приготвен на салата (консумират се в свежо състояние). Ако разгледате каталога на Онлайн магазин semenata.bg и по-точно различните сортове домати, ще видите, че има много и разнообразни видове, включително и такива с различни цветове от червените като например семена на домати бели white beefsteak. Така с успех ще засеете в градината си една леха с домати с различни цветове, които са и едни от най-вкусните екзотични сортове за "шарени салати"

Представете си възхищението на човек, дошъл да се порадва на прекрасните зеленчуци, които са еднакво удачни като избор и за питателно хранене, и за украса.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив