МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на обикновен магданоз Фестивал 68 (Festival) - сорт с плътен аромат и крехко листо

Качествени семена на магданоз Фестивал 68 - силно ароматен листен сорт за градина и саксия - Магданоз семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена на обикновен магданоз Фестивал 68 (Festival) - сорт с плътен аромат и крехко листо

Опции

Купи

Магданоз сорт Фестивал е ароматна подправка с плоски листа, с която ще надминете очакванията си от приготвяне на вкусни ястия и салати. Отглежда се лесно. Растенията са компактни и ароматни, а качествата му ще ви доставят по-голямо удоволствие от храната всеки път, когато го добавите към менюто си.

Родината на Магданоза е Средиземноморието. В тази част на света растението подправка вирее и в диво състояние. 
Сорт Фестивал създава едри розетки с плоски листа. Достига до 60 см на височина. Растенията на Магданоз Фестивал са едногодишни. Не оцеляват на ниски температури. Магданоз Фестивал може да се отглежда на закрито в парници и на открито в градината. Ако предпочитате първият вариант, можете спокойно за засявате семената на магданоза през цялата година (запознайте се с нашите качествени найлони за оранжерии). 

Заровете семената на дълбочина от около 2 – 2,5 см. Оптималното разстояние, което трябва да оставите между растенията е около 10 см. Условията за покълване на семената са лесни за осигуряване – нужни са температури над 3 С градуса. Растенията на листният магданоз ще започнат да се показват след около 2 седмици. Вегетационният период на подправката е около 70 – 90 дни. 

Важен фактор при отглеждането на Магданоз Фестивал е правилното поливане. Не бива да се задържа прекомерна влага в почвата, защото растенията ще загинат. 

Магданозът вирее най-добре на добре дренирани почви, които са богати на хранителни вещества. Не се колебайте да подхранвате ако почвата е бедна. Използвайте органични качествени торове с гарантирано качество, като тези, които ще откриете на нашия сайт. 

Къде е най-добре да засеете сортови семена на обикновен Магданоз Фестивал?

Изберете слънчево място за отглеждане на растенията. Могат да виреят и на полусенчесто място. 
Магданоз Фестивал може да се отглежда и в сандъчета и кашпи на балкони и тераси. Той е страхотно допълнение към ароматни кътове и билкови градини. 

Магданозът цъфти през лятото с малки жълтеникави цветчета. 

В кулинарията се използват надземните части на магданоза, а именно листата и стъблата. Обикновено се нарязва и добавя към салати и ястия. Може да се консумира свеж или да се добави при готвене. Атрактивният вид на листата на Обикновеният магданоз Фестивал го прави подходящ и за декорация на специалитети и салати. 

Освен в прясно състояние, магданозът с успех може да се замразява и суши. Най-лесният начин за съхранение на магданоза за дълго време е като се нареже на ситно и се постави в добре затворен съд или пликче във фризера. По този начин ще получите най-близкия до свеж вкус на магданоз всеки път, когато ви е нужна тази подправка. 

Магданозът обикновен съдържа много полезни вещества, които подобряват здравето на човек и могат да се използват за подобряване на храносмилането и т. н. В кулинарията се използват предимно листата и стъблата на подправката докато в билколечението често се използват и корените и семената на магданоза. 

Тази подправка се съчетава отлично с всякакви продукти – от пресни зеленчуци и листни зеленчуци, до бобови култури, меса, картофи, млечни продукти и други. 

За засаждането на 1 декар Магданоз Фестивал си набавете около 1 кг семена. 

Високодобивният сорт магданоз заслужава място в градината ви. Набавете си семена още сега. Знаете ли, че съществуват и други видове магданоз, които можете да отглеждате в градината си? Разгледайте ги на сайта ни.

Разфасовки: 5 гр. (около 3250 - 3500 бр. семена на магданоз Фестивал обикновен), 10 гр., 100 гр. и 500 гр. 

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение, Двугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив