МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на обикновена Иглика микс (Примула) - Primula acaulis

Семена на градинска Иглика микс - Primula acaulis - Иглика (Примула) семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на обикновена Иглика микс (Примула) - Primula acaulis
5.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S003471

Опции

Купи

Ако красотата има образа на цвете, то най-вероятно ще изглежда като обикновена Иглика. Пъстроцветна, атрактивна и нежна, Игликата е сред първите цветя, които цъфтят след зимата точно когато вече всички жадуват за зеленина, свежест и цвят. Прекрасните компактни туфи обагрени в ярки цветове, като жълто, синьо, лилаво, розово, червено, бяло и комбинации от тях привличат погледа и създават добро настроение. Игликата е известна още като Примула, а латинското й име на сорта, който ви представяме е “Primula acaulis”. В „Севън Сийдс“ ООД ви препоръчваме да засеете микс от сортови семена на Иглика, особено ако търсите решение за по-сенчестите места в градината, които имат нужда от повече цвят и освежаване. 

Примула е ранно пролетно цвете, което вирее най-добре на открито. Растенията са компактни и студоустойчиви. Сортът, който ви предлагаме е за двугодишни растения. 

На височина достига около 25 см. Игликата е подходяща за засаждане в градини, алпинеуми, кашпи на балкона или терасата и т. н. 

Цъфтежният период на обикновената Примула продължава от началото на Март до края на Май. 

Какви условия трябва да осигурите на игликата, за да се насладите на максимално обилен цъфтеж за дълго време?

Примулата се отглежда лесно дори от градинари без опит. Най-важните особености в обгрижването на Иглика са редовното поливане. Трябва да избягвате да мокрите листата и цветовете, защото влагата може да предизвика заболявания по растенията. Почвата трябва да е влажна, но не подгизнала. Избягвайте да подлагате растенията на засушаване, защото цветовете бързо ще увяхнат, а растенията ще бъдат по-слаби. 

Откъм условия за светлина, Игликата не вирее добре на пряко слънце. Изберете сенчесто място за засяване на семената на цветето и поливайте редовно особено през по-горещите месеци от годината. 

Засяването на семената на Примула е в периода Юни – Юли чрез директна сеитба. Препоръчва се да ги засеете в почва, богата на хранителни вещества и с добър дренаж. Мястото за сеитба трябва да е на полусянка или осветено място с добра циркулация на въздуха. Игликата се развива най-добре при температура 15 – 20 С градуса. Засяването на семената направете като ги разпръснете върху влажна почва и ги покриете леко с фин слой пръст. Не заравяйте семената твърде надълбоко. Нужна е слънчева светлина, която да стимулира покълването на семената. Периодът нужен за покълване зависи от температурата на почвата и обикновено отнема около 4 седмици до месец. 

Растенията имат нужда от малко разстояние едно от друго. Най-често се прилага схемата 20 х 25 см. Структурата на Игликата се състои от късо стъбло и гъсти листа с елипсовидна форма разположени във формата на розетка. 

Нуждае ли се от наторяване Примулата обикновена?

Подхранвайте редовно красивото пролетно цвете. Използвайте специализирани торове за цъфтящи растения, които ще намерите при нас. Прилагайте спрямо указанията. 
Игликата е много лесно за отглеждане цвете и вирее отлично по нашите ширини. Разпространена е в цялата страна. Съществува огромно разнообразие от сортове с различни размери на растенията, багри, цветови комбинации и т. н.

Размножава се от семена, чрез разделяне на розетката на Игликата или вегетативно. В повечето случаи засяването на семената на Примулата ще ви дари с цъфтеж на втората година. Желателно е да се отстраняват увехналите цветове, за да се предизвика нов цъфтеж. 

Засяване: Март - Май

Цъфтеж: Юли - Август

Разфасовка: 0,4 гр. сортови семена на цветя се съдържат в опаковката представена от Севън сийдс ООД

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август
Цвят на плода/цветаБял, Жълт, Лилав, Микс, Оранжев, Розов
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностДвугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСенкоиздръжливо, Светлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив