МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на нисък Тагетес с кичести Двойни цветове микс от Франчи

Семена на Тагетес нисък с Двойни цветове микс - Тагетес (Турта) семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена на нисък Тагетес с кичести Двойни цветове микс от Франчи
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S003533

Опции

Купи

Обагрен в слънчевите цветове от ярко жълто до оранжево и червено, тагетесът привлича погледа в аранжировките в градини и балкони и създава весело настроение. Латинското име на цветето е Tagetes, а на английски език се нарича Marigold.

В България най-разпространените имена на Тагетес са Турта, Фунда и Камшик.

Подарете си добро настроение и слънчеви акценти в градината като засадите този микс от висококачествени семена на Franchi – микс от Тагетес в жълти и червеникави нюанси. Турта е едногодишно нискостеблено цвете, което ще ви дари с красотата си от началото на лятото до октомври. На височина Тагетис достига около 25 см. Това е едно от най-предпочитаните цветя за отглеждане в балконски градини в кашпи и саксии, паркове, градински кътове, алпинеуми и зеленчукови градини.

Растението има силен мирис, предизвикан от етеричните масла, които се съдържат във всяка част на цветето. Ароматът е специфичен и не се харесва от всички, но има големи ползи за градината. Счита се, че прогонва насекоми вредители, поради което често тагетес се засажда в близост до зеленчуци, за да ги предпазва по естествен начин. Тагетес произхожда от региона на Централна Америка.

Цветето е слънцелюбиво. Вирее и на полусянка, но ако искате да се насладите на пълната му красота, изберете добре огрято място за засаждане. Най-лесният начин да отглеждате тагетес в градината си е като подготвите разсад със семената. Засейте ги рано през пролетта на закрито, слънчево и топло място. Заравят се на дълбочина около 1 - 1,5 см. Покълването очаквайте в рамките на 2 седмици. 

В периода на израстване на растенията трябва да се осигури постоянна влага. Възрастните растения не понасят добре преполиването и могат да загният. Желателно е при пресаждане на разсада да оставите около 20 - 25 см между всяко цвете, за да има достатъчно пространство за развитие. Тагетес не бива да се преполива. Цветето е подходящо за озеленяване на скални кътове, където почвите са добре дренирани, а поливането е умерено.

Туртата не изисква допълнително подхранване. Тагетес има добра устойчивост на вредители благодарение на етеричните масла, които се съдържат във всички тъкани на растението. Цветето подновява цветовете си когато увехналите се отстранят. Туртата се съчетава страхотно с други пролетни и летни цветя, които имат сходни изисквания към грижи и условия.

Характерно за това цвете е, че може да се пресажда по всяко време, дори и в периода на цъфтеж. Растенията бързо се адаптират и продължават да ви радват с красотата си. Тагетес е особено впечатляващ когато е засаден на туфи, които образуват цветни килими в слънчеви цветове. Растенията не са студоустойчиви и загиват при началото на сланите.

Вирее добре и на оскъдни почви, но се развива най-интензивно върху глинесто - песъчливи почви с добър дренаж и богати на хранителни вещества. Дългостеблените сортове се използват и за направата на букети и цветни аранжировки.

Разфасовка: 2 гр. сортови семена на Тагетес нисък кичест се съдържат в опаковката, представена в цветния каталог на Севън сийдс ООД

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаМикс
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив