МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на нискорастящи домати Флорида F1 (безколови) - с възможност за дозряване при обиране зелени

Семена на нискорастящи домати Флорида F1 (безколови) - с възможност за дозряване при обиране зелени - Домати семена с отлична цена: 3.50 лв.
Семена на нискорастящи домати Флорида F1 (безколови) - с възможност за дозряване при обиране зелени

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 20 бр. семена, 5 гр. (1250 - 1500 бр. семена на нискорастящи домати Флорида F1 има в една опаковка).
  • Норма за сеитба: От 30 до 40 грама на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: 15.01 – 25.02.
  • Период на разсаждане: 25.03 – 20.04.
  • Схема на отглеждане: 80-120/40-50 см в полиетиленови тунели и на открито колово и безколово.
  • Вегетация: Около 85 дни.
  • Характеристики на плода: Нискорастящите домати Флорида F1 образуват кръгли, средно големи плодове (230 - 250 гр.), наситено апетитно червени, гладки с перфектен търговски вид. Имат страхотни вкусови качества и приятен аромат. Предимство е, че плода може да дозрява в затворени помещения при обиране в зелено състояние, като това удължава значително периода на съхранение.

Представяме на вниманието Ви специално селектиран холандски сорт - семена на нискорастящи домати Флорида F1 (безколови). Плодовете на сорта са сравнително едри, наситено червени с перфектен доматен аромат и вкус. Сортът е средно-ранен, предназначен и за прясна консумация и за голямо производство. Плодовете тежат около 230 до 250 грама, приятно загладени и изключително апетитно червени, подходящи за търговска цел.

Ниските домати сорт Флорида F1 са много красиви на външен вид, перфектно оформени. Точно това е причината да са първият избор на зеленчукопроизводителите, отглеждат ги както за нашите зеленчукови пазари, така и за износ.

Предпочитани са и заради свежестта и аромата си, както и заради месестата си структура, която притежава лека сочност.

Може би най-голямото предимство на този сорт домати е, че може да се бере зелен, а в затворени помещения дозрява, като запазва вкусовите си качества и аромат.

Както повечето специални селекции на безколови домати, и сорт Флорида F1 са устойчиви на голяма част от болестите по доматите.

За да имате добра продукция, е добре да знаете в каква почва да засеете семето. Тя трябва да е плодородна. Важно е и да осигурите на семето температура от 22 до 25 градуса по Целзий, за да могат то да поникне.

Отглеждането на домата нискорастящ става или навън на открити земеделски площи, или в специални тунели.

За този сорт домати принципно не би следвало да се слагат колове, понеже расте ниско (детерминантен сорт домат), ако решите да им поставите, за да се застраховате не е излишно.

За бъдещия разсад трябва да сеете семето в периода от петнадесети януари до двадесет и пети февруари.

Разсаждането на поникналите доматени насаждения трябва да се извърши от двадесет и пети март до двадесети април. Поставянето на разсада става в тунели или нанавън.

Хубаво е да знаете и да спазите дистанцията при разсаждането, между редовете се оставят от 80 до 120 сантиметра, между растенията се оставят от 40 до 50 сантиметра.

Вегетационният период на доматите  Флорида F1 е около 85 дни.

Разбиращите и познавачите на домати непременно имат в домашната си зеленчукова градина  от този вкусен и апетитен сорт.

Въпреки че предимно се отглежда за промишлено производство, винаги част от градината Ви може да приюти вкусните и с красив търговски вид домати.

Удобството да имате този сорт произлиза от факта, че винаги може да разнообразите трапезата си, като съчетавате доматите с различни зеленчуци, които имате в градината. Особено ароматна салата Ви очаква ако комбинирате домашно отгледани домати нискорастящи Флорида F1 и пипер. Към него остава да добавите пресен зелен лук, също присъстващ в повечето градини. Вариациите са много и неизчерпаеми.

Сорта е устойчив на Алтернария (ASC), Фузариум (раса 1 и 2), Вертицилиум (V), Листна плесен (St).

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юни
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДетерминантен вид (нискорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Алтернария, Листна плесен

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив