МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от ниски Астри (Богородички) - микс от изящни кичести цветове

Семена на Астри ниски микс
Семена от ниски Астри (Богородички) - микс от изящни кичести цветове
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S003048

Опции

Купи

Пъстрите туфи от Астри са истинска радост за очите с красотата, която даряват от края на лятото до късна есен. Севън сийдс ООД с удоволствие ви предлагаме микс от сортови семена за Астра или както е известна на много места – „Богородичка“. Народното име на това кичесто красиво цвете произлиза от времето на цъфтеж. 

Астра ще ви радва с цветовете от края на Август и особено през Септември, когато се честват църковните празници посветени на Божията майка. Латинското наименование на цветето е „Aster“ означава „звезда“. Други интересни названия са още: „Калистефос“ и „Димитровче“. 

Астра е сред най-любимите цветя за отглеждане през есента, защото създава кичести туфи в различни цветове, с които се аранжират градини, паркове, балкони и дворове.

Родината на Богородичката е Азия. Днес съществуват повече от 400 сорта на това красиво цвете, вариращи по форма, височина, цветове и дълготрайност.

Миксът от Астра, който ви препоръчваме съдържа сортови семена за цветя обагрени в розово, червено, бяло и лилаво. Растенията са едногодишни. Астрите от този сорт са нискостеблени и достигат височина до около 25 см.

Кои са най-подходящите условия за отглеждане на Богородичка?

Слънце, топлина и плодородна почва са всичко, от което се нуждаят цветята, за да достигнат пълния си потенциал. Семената от Астри се засяват рано през годината, още през Февруари, за да се подготви разсад. Много градинари предпочитат директната сеитба през пролетта – втората половина на Април. Семенцата на красивото цвете се заравят на дълбочина около 0,3 см. Растенията ще започнат да се показват от почвата след около две седмици. Засаждането на разсада на открито се случва в края на пролетта. Осигурете около 25 – 40 см разстояние между всяко растение.

Астрата не обича задържането на прекомерна влага в почвата, а предпочита умереното поливане. Растенията имат дълбоки корени, които спомагат за устойчивостта им на промени в климатичните условия.

Най-подходящата почва за отглеждане на Богородички е плодородна пръст с добър дренаж (вижте универсална почва за цветя). Подхранването на растенията със специализирани минерални торове подобрява развитието им и спомага за още по-обилни цветове. 

Премахването на увехналите цветове спомага за получаване на по-кичести цветя и удължава периода на цъфтеж. Желателно е почвата редовно да се разрохва, за да се предотврати задържането на излишна влага в корените и последващо загниване.

Астра често се комбинира с други цветя и растения, които са типични за есента, като хризантеми, цинии и лобелии. Разгледайте семената и на други кичести есенни цветя, които предлагаме за вашата градина.

Какви допълнителни грижи изисква отглеждането на Богородички?

Цветята са податливи на някои заболявания, като фузариум. Привличат и различни вредители, като акари, листни въшки и охлюви. Редовното плевене на мястото, на което растат Астрите и подходящите грижи спомагат за профилактика на тези проблеми. При нужда, растенията могат да се третират със специализирани препарати за борба със заболявания и вредители.

Мястото за отглеждане на Астри трябва да се променя всяка година, за да се намали рискът от заболявания и скромен цъфтеж. Градинарите съветват да отглеждате Богородички на място, на което са растяли Тагетес и Невен.

Астрите с успех се отглеждат и на балкона. Подгответе си дълбоки сандъчета и ги напълнете с плодородна лека почва. Засейте семената директно в края на пролетта и поливайте растенията редовно, като избягвате преполиване. 

Разфасовка: 2 гр. семена на кичестви цветя Астри микс има в опаковка

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаМикс
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цвета Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив