МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Наслада F1 - традиционен български червен домат

Семена на ранни сортове домати сорт Наслада F1 - страхотен български вкус - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на ранни сортове домати сорт Наслада F1 - страхотен български вкус - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на ранни сортове домати сорт Наслада F1 - страхотен български вкус - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на ранни сортове домати сорт Наслада F1 - страхотен български вкус - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на домати Наслада F1 - традиционен български червен домат
2.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL437

Опции

Купи

Харесвате ли класическите кръгли червени домати? Високодобивният сорт Наслада F1, предраган от „Севън сийдс” ООД заслужава вниманието на почитателите на качествените български домати. Хибридът е предназначен за среднокъсен добив. Растенията са индетерминантни – достигат голяма височина и се нуждаят от опора докато растат и плододават.

Наслада F1 се отглеждат от разсад. Най-рано семената могат да се засеят в периода януари - март. Оптималната температура за покълване е 18-20 градуса. Първите растения ще се покажат над почвата след около 14-18 дни. Разсадът се развива за около 2 месеца преди да е готов за пресаждане. В края на март младите растения могат да се засадят на открито. Могат да се отглеждат и парниково за по-ранна реколта. Препоръчителното разстояние между всяко растение е 35-40 см, когато се засаждат редово и разстояние от около 85 см между отделните редове. За да се постигне оптимална реколта, трябва да се осигури слънчево място и редовно обилно поливане и наторяване на младите растения. За добрият растеж на растенията трябва да се осигурят конструкции или колове за опора за стъблата.

Наслада F1 са високодобивен сорт червени домати. Плодовете са едри със завидна големина от 280-300 грама средно тегло. Формата им е кръгла. Доматите имат ярко червен цвят при достигане на ботаническа зрялост. Вкусовите им качества са великолепни. Имат всичко, което може да очаквате от класически български червен домат, като добре познатия сорт домати Идеал. Плодовете са плътни, месести и сочни. Доматите имат средна твърдост,  което ги прави подходящи за транспортиране и запазва вкусовите им качества за по-дълго съхранение.

Наслада F1 ще ви зарадва с голямата си резистентност на заболявания, които са типични за доматените растения. Например, с този хибрид рискът от заразяване на растенията с тютюнево - мозаечен вирус е по-малък. Устойчиви са още на мозаечен вирус, фузариум, септория, алтернария и антракноза.

За какво приложение се използват червените домати на Наслада F1? Вкусовите им качества ги правят перфектни за директно консумиране сурови в салати. Доматите запазват великолепен вкус при готвене и консервиране. Качествата им да се транспортират добре ги правят широкоизползвана суровина за приготвяне на сосове, консерви и други.

Наслада F1 са нискокалорични, поради което често се препоръчват за консумация в различни хранителни режими за здравословно хранене. Съдържат високи нива на калий и витамин С, които имат много добро въздействие върху сваляне на високо кръвно налягане. Доматеният сок е добре познат с кръворазреждащите си способности подобни на аспирин, които спомагат за предпазване от образуване на съсиреци в кръвта.

Доматите се комбинират чудесно с други зеленчуци, като краставици, пипер, авокадо, листни зеленчуци, патладжан и много други. Те са неизменна част от средиземноморската кухня. С тях се приготвят неустоими сосове, които идеално допълват ястия от паста, месни специалитети и салати.

В 1 грам сортови семена Наслада F1 се съдържат около 250-350 броя. За засаждането на 1 декар доматови растения са нужни около 20-25 грама от този хибрид.

Какви са най-важните ви критерии при избор на сорт домати? Поставяте ли като приоритет добивността от семената или периодът на производство? Кои домати харесвате повече, червени или розови? Предлагаме ви богата селекция от сортови семена на домати родно производство и чуждестранни хибриди, които ще надминат очакванията ви.​

Норма за сеитба: От 20 до 25 грама на 1 декар. Препоръчват се по около 300 - 400 растения да се отглеждат в 100 кв.м производствена площ.

Период на сеитба: От януари до март.

Период на разсаждане: От края на месец март нататък.

Схема на отглеждане: 80/35-40 см 

Разфасовки: 0,2 гр., 1 гр., 5 гр.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юни
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум, Алтернария, Антракноза, Септория, Мозаечен вирус (Тютюнево мозаечен вирус или Мозайка)

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив