МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на морков гигант на лента - сорт Гиганте (Gigante Flakkee) - гигантски плодове с отличен вкус

Семена на морков гигант на лента - сорт Гиганте (Gigante Flakkee) - гигантски плодове с отличен вкус - Моркови семена с отлична цена: 4.90 лв.
Най-продаван
Семена на морков гигант на лента - сорт Гиганте (Gigante Flakkee) - гигантски плодове с отличен вкус
4.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S0L2313

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: В една опаковка се съдържа лента с дължина 5 м, на която са разположени семена на морков гигант Гиганте (Gigante Flakkee), на оптимално за отглеждане разстояние.
  • Норма за сеитба: -
  • Реколта: От май до октомври може да приберете своята реколта от вкусни моркови гигианти.
  • Период на сеитба: Семената на лента засейте в периода от февруари до юли. 
  • Период на разсаждане: Морковите не се разсаждат. Препоръчва се диретно засяване на лентата.
  • Схема на отглеждане: Гигантския морков Flakkee отглеждадйте, като засете лентата на редове с разстояние м/у всеки ред около 15 - 20 см. Покрийте лентата с около 1 см почваи леко притъпчете с ръка.
  • Вегетация: От 90 до 100 дена.
  • Характеристики на плода: Късен сорт. Кореноплодът е много голям, издължен, с цилиндрично - конична форма, ярко - оранжев с по светла сърцевина. Предназначен за директна консумация и за консервиране. Отлични вкусови качества и приятен аромат. (Внимание! Вкусовите качества на морковите зависят силно от начина на отглеждане.)

Добавихме към богатата ни селекция от продукти на италианския производител Франчи (Franchi) оригинални семена на ленти на страхотния морков гигант сорт Гиганте (Gigante Flakkee). Сорт, който се характеризира с едри плодове и отличен вкус.

Плодът на гиганта е много голям и издължен кореноплод, обагрен в наситено оранжева боя, с по-светла сърцевина. Формата на моркова е цилиндрично - конична, а вкусът – леко сладникъв с харакерен аромат.

Лентата на морковът гигант се сее директно, като въ/у нея са разположени семената на оптимални разстояния. Препоръчително е да се сее на редове, на дълбочина около 1 см в почвата и разстояние около 15-20 см между редовете. Препоръчителният период на сеитба на семената на лента е от месец февруари до месец юли. 

Морковите са едни от тези зеленчуци, които имат висока необходимост от пряка слънчева светлина по време на своят растеж. Този сорт се отглежда на открито, затова е препоръчително да му намерите едно от най-осветените места в двора. 

Оптималният избор при отглеждане на моркови са неутралните и рохкави почви. След засяване, лентата със семената трябва да се покрие с почва, да се полее обилно. Лентата е 100 % разградима и не замърсява околната среда.

По време на своята вегетация, която има продължителност до 100 дена, зеленчуковата култура трябва да се полива редовно, но умерено. Не понася нито засушаванията, нито постоянната влага. 

Сортът Гиганте дава своята богата реколта от големи и издължени кореноплоди от краят на пролетта до началото на есента – май - октомври.

Със своите ценни вкусови и полезни свойства, морковите са препоръчвани за редовна консумация и за цялостно укрепване на организма. Моркова гигант, със своят страхотен вкус, е силно предпочитан за прясна консумация и консервиране. 

А знаехте ли, че морковите имат позитивно влияние и върху здравето на зъбите ? Оказва се, че оранжевият зеленчук е страхотен помощник при отстраняването на останалата по зъбите храна и минералите, които притежава в състава си помагат при премахването на микробите от устата и предотвратява увреждането на зъбите. 

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив