МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена моркови и репички на лента микс на Франчи представен от Севън Сийдс

Семена моркови и репички на лента микс на Франчи представен от Севън Сийдс
Семена моркови и репички на лента микс на Франчи представен от Севън Сийдс
4.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S009325

Опции

Купи

Възползвайте се от един от най-лесните начини за засаждане на пролетни зеленчуци – използвайте практични семена на лента. Насладете се на обилна реколта от хрупкави репички и моркови като си поръчате Микс от семена на лента, които в „Севън Сийдс“ ООД горещо препоръчваме на всички начинаещи градинари, както и за всеки, който иска да улесни работата си в градината. 

Лентата със семена е част от асортимента ни с уникални продукти с предварително разположени семена, като дискове със семена, например. Предимствата на този тип засяване на семена са много големи. Лентата е изградена от биоразградим материал. По продължение на лентата са закрепени семена на оптимално разстояние едно от друго. Лентата с микс семена на репички и моркови, която ви предлагаме съдържа сортови семена на моркови Нантес и репички Рапид Ред. Лентата се използва за директна сеитба.

Как се използват лентите със семена на практика?

Набавете си желания продукт за удобна и бърза сеитба. Миксът съдържа три ленти с микс от семена на моркови и репички. Лентата е изработена от хартия, която се разгражда в почвата с времето. Дължината й е 5 м., но в случай, че не разполагате с достатъчно място може да отрежете желания размер. 

Как се случва засяването на семената?

Подготовката на почвата и изборът на терен следват традиционните подходи за сеитба. Нужно е да се съобразите с особеностите на културите, които планирате да отглеждате, особено нуждите от светлина, влага и структура на почвата. Лентите са най-подходящи за директна сеитба на открито. Засаждат се най-често в края на пролетта. 
След като изберете подходящ терен за сеитба и отглеждане на моркови и репички, трябва да подготвите почвата с почистване, плевене, окопаване и при нужда, подхранване. 

Лентата ви спестява време от измерване и преценка за разполагане на семената. Получавате хартиена лента с фабрично залепени семена микс на репички и моркови. Поставете внимателно лентата върху почвата и притиснете, за да има плътен контакт с пръстта. Посипете тънък слой пръст върху лентата. Семената трябва да се поливат редовно и да не се допуска засушаване. Обгрижването на младите растения следва нуждите на растенията откъм влага, регулярност на поливане и подхранване. 

Сред най-големите предимства на лентите е пестенето на време и усилия. Спестявате стъпката по разпределяне на семената и по пикиране на разсада. На практика растенията, които отглеждате ще са разположени на оптимално разстояние едно от друго от самото начало. С лентата микс семена на моркови и репички получавате разнообразие от зеленчуци с едно засяване. 

Репичките от сорт Рапид Ред са апетитни, хрупкави и сочни. Те са сред най-предпочитаните пролетни зеленчуци, които изобилстват от витамини и фибри и имат страхотен вкус. Наситеният червен цвят ги превръща в неустоимо изкушение на трапезата. Вътрешността им е бяла и хрупкава. Моркови Нантес ще ви зарадват с изобилна реколта от крехки, ароматни и хрупкави зеленчуци. Те са страхотно допълнение към разнообразното меню на малки и големи. Подходящи са за директна консумация в свежо състояние. С тях се приготвят и редица специалитети, гарнитури, предястия и дори десерти.

Увеличете удоволствието от улеснение на работата в градината и си набавете практичната лента със семена от нас още сега.  

Разфасовка: 1 бр. лента с дължина 5 м

Вижте още предложения за семена на ленти и дискове

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаОранжев, Червен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив