МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на моркови Нантес 2 на ленти (лента) - Хрупкави и много ароматни от Вилморин

Семена на моркови Нантес 2 на ленти (лента) - Хрупкави и много ароматни от Вилморин - Моркови семена с отлична цена: 5.29 лв.
Семена на моркови Нантес 2 на ленти (лента) - Хрупкави и много ароматни от Вилморин
6.39 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB0V560

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: В една опаковка се съдържа лента с дължина 7 м, на която са разположени семена на моркови Нантес 2 (Nantes 2) на оптимално за отглеждане разстояние.
  • Норма за сеитба: Според дължината на лехата.
  • Реколта:  -
  • Период на сеитба: През февруари до юли месец.
  • Период на разсаждане: Морковите не се разсаждат. Препоръчва се диретно засяване на лентата.
  • Схема на отглеждане: На редове с разстояние м/у всеки ред около 15 - 20 см.
  • Вегетация: От 90 до 100 дена.
  • Характеристики на плода: Цилиндрична форма с наситен оранжев цвят. Едър кореноплод, хрупкав, сладък на вкус с приятен морковен аромат.

В следващите редове екипът на градински център semenata.bg би искал да Ви представи семена на моркови Нантес 2 на ленти. Едни много специални 100% водоразтворими ленти, които са дълги 7 метра и в тях се съдържат гореспоменатите семена. Оригиналното в случая е, че лентите много улесняват засяването и отглеждането на моркова Nantes 2. Лентата е направена от биоразградима хартия. Семената са подредени по дължина, равномерно като са стабилно фиксирани.

Улесняването на засяването на семената идва от факта, че самата лента може да се отреже според дължината на площта, на която ще отглеждате морковите. Лентата е навита и много лесно може да се коригира според нуждите на засяването.

Един от най-вкусните сортове моркови са именно морковите сорт Нантес или още познати в България като моркови Нантски 2. Сотът е сравнително късен, да кажем средно ниво. Засяването на семето може да се извърши най-рано през месец февруари и март. Посредством водорастворимите ленти засяването става най-сигурно в редове или лехи.

Предимство при използването на тези доста ефективни водоразтворими ленти е, че при тях няма нужда да знаете предварително начина на засяване, т.е. разстоянието между отделните растение е фиксирано в лентата, това се осъществява фабрично. За вас остава единствено да изберете дължината на мястото, където ще отглеждате зеленчука, след което просто вземате лентата и режете толкова, колкото е нужно, за да попълните лехата. Самите редове трябва да са предварително подготвени, като за целта почвата трябва да е обработена и подравнена. Поставяте лентата внимателно в лехата. След което върху нея изсипвате малък слой от почвата (около 1 - 2 см). Следващата стъпка е поливане, трябва да знаете, че е необходимо следене почвата да бъде влажна постоянно, докато поникнат растенията. Като се покажат над почвата може поливането да се разреди. Относно почистването или плевенето, може да го правите при необходимост.

Вегетацията на тези вкусни и свежи зеленчуци – морковите Нантес 2 продължава от 90 до 100 дена. Готовата продукция може да съберете в периода от месец юни до месец септември. Самите моркови Нантес имат цилиндрична форма, гладки са по повърхността си и относно напукването на растенията, са доста издържливи. Обагрени са с наситен тъмно-оранжев цвят, на вкус са много сладки и хрупкави. Доста издължени моркови, към 15 до 16 см. Много вкусни и полезни зеленчуци, консумацията е предимно в прясно състояние.

Онлайн магазин semenata.bg предлага лентата със семена на морковите Нантес, като лесен начин да се сдобиете с моркови с приятен и свеж вкус, както и да се възползвате от ползите на този зеленчук. За пример можем да ви препоръчаме една лесна за приготвяне и силно витаминозна салата. Моркови Нантес и ябълки. Просто вземате моркови и ябълки по собствена преценка, настъргвате ги, овкусявате със зехтин и захар и консумирате направо.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив