МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена за многогодишна Маргаритка ниска за добавяне в райграс и тревни смески

Семена на Маргарита (Perene dei prati) -  многогодишна цветна картина от ливадата - Маргарита семена с отлична цена: 3.20 лв.
Най-продаван Няма наличност
Семена за многогодишна Маргаритка ниска за добавяне в райграс и тревни смески
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: Няма наличност
  • Код: S003364

Опции

Купи

Ливадна маргаритка е много красиво и деликатно цвете, което създава усещане за чистота и нежност особено, когато е формирало бял килим от прекрасни малки цветчета. Производителят на семена от Италия, Franchi представя сортовите семена на многогодишни бели Маргаритки с латинското име Bellis Perennis. У нас други популярни названия за това цвете са още Парички, Бели Парички, Маргаритки. Този сорт маргаритка произлиза от Европа и Мала Азия. Цветето е нискостеблено (високо е до 10 см), с плитка, но обширна коренова система. Всъщност на много места по света, растението се счита за инвазивно, защото се приспособява бързо, а кореновата система е пълзяща и трудно се коси. Упоритостта му да вирее на избраното място му дава и названието „магарешка маргаритка“.

В озеленяването често се използва като почвопокривно. Съчетава се страхотно с различни летни цветя, декоративни тревни смески и създава деликатен фон в градината. Листата на паричката са зелени и продълговати със заоблен край.

Цветчетата са малки и нежни с бели листенца и жълт център. Цветето създава усещане за деликатност и красота. Ливадната маргаритка расте най-добре в слънчеви градини. Растенията не се нуждаят от осигуряване на напоителна система или наторяване. Паричката вирее и на по-бедни почви.

Цъфтежният период на маргаритките е дълъг и продължава през цялото лято до есента. Желателно е увехналите цветове да се премахват. По този начин растенията се стимулират да насочат енергията си към образуване на нови. Цветчетата са малки – около 2 - 3,5см в диаметър.

Семената се засяват през пролетта. Пригответе разсад от семената като ги поръсите в кашпи с аерирана и навлажнена почва и ги обгрижвайте на топло и слънчево място. След около 2 седмици ще забележите появата на младите растения на паричка. Разсаждат се през месец май.

Този вид може да се засее и директно в тревните площи с цел създаване на цветна поляна.

Маргаритките се отглеждат с успех на различни места – паркове, дворове, в тревни площи, градински кътове и балконски тераси.

Разфасовка: 0,4 гр. семена на многогодишна бяла маргаритка ниска се съдържат в една опаковка 

Семена
Кога се засяваЮни, Юли, Август, Септември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМарт, Април, Май, Юни
Цвят на плода/цветаБял, Жълт
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностМногогодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растениетоДо 10 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив