МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на многогодишна Аубриета (Аубриеция) микс от цветове на Флориян

Семена на Аубриета микс - Аубриета семена с отлична цена: 3.00 лв.
Семена на многогодишна Аубриета (Аубриеция) микс от цветове на Флориян

Опции

Купи

Красота, изобилие от цветове и минимални грижи – ако търсите впечатляващо пролетно цвете, което отговаря на тези условия, Аубриетата е перфектният избор за вас. Растението все още е малко познато сред градинарите в България, но атрактивния му вид и непретенциозност откъм грижи привлича вниманието на все повече любители и професионалисти озеленители. 

Аубриета, известна и с названието Аубреция (Аубриеция) е красиво нискостеблено цвете, което цъфти обилно с малки цветчета обагрени в розово, червено, синьо или лилаво в зависимост от сорта. Родината на растението са територии в Южна Европа и Мала Азия. Аубриетата разгръща пълния си потенциал, когато се отглежда на слънчево място на добре дренирани почви. 

Цветето има многобройни качества, които ще привлекат интереса ви. То е издръжливо на ниски температури. Аубриетата е многогодишно растение и дори повече – листата й запазват зеленината си и през зимата. Този сорт Аубриета достига до около 15 см на височина. Компактният размер на цветето го прави идеален избор за озеленяване на балкони, градински кътове и паркове, в които създава впечатляващ акцент с изобилие от цвят. В пикът на цъфтежния сезон цветовете на растението са толкова обилни, че листата остават скрити под водопадите от цвят.

Листата на цветето са обагрени в сиво - зелен цвят, а обратната им страна има леко мъхеста текстура. След периода на цъфтеж много градинари подрязват листата, за да стимулират подновяване на растението в края на летния сезон.

Цъфтежният период на Аубриетата продължава от края на пролетта до началото на лятото. Обилността на цъфтежа зависи силно от количеството светлина – осигурете най-слънчевото място за това цвете.

Кога е най-подходящият период за засяване на семената?

Тъй като цветето е студоустойчиво, семената могат да се засеят директно в почвата на избраното място за отглеждане. Най-подходящият период е през пролетта – март - април.

Някои градинари предпочитат да засеят семената през есента. При този метод семената ще покълнат на другата година, когато условията станат подходящи. Засяват се на плитко – около 0,5 см дълбочина. Осигурете около 20 - 25 см разстояние между отделните растения, за да получите най-добри резултати за развитие и цъфтеж на цветето. Около 14 дни след засяването може да очаквате появата на първите растения.

Грижите за Аубриетата откъм поливане не са трудни. Цветето предпочита умерено поливане. Трябва да се избягва преполиване. Препоръчва се да се намали поливането през зимните месеци и да се осигури редовна влага по време на горещините.

Аубриетата вирее и на варовити почви и не е претенциозна откъм подхранване и допълнително торене с торове за цветя минерални. Този сорт растение ще ви радва с прекрасни резултати и изисква минимални грижи и място. Миксът от семена, които ви предлагаме съдържа комбинация от различни цветове, като лилаво, синьо, розово и червено. Цветчетата на Аубриетата са малки – достигат 1 - 1,5 см в диаметър.

Цветето е тип почвопокривно – туфите от цветове образуват килим на местата, на които са посадени. Аубриетата успешно се отглежда и с други цъфтящи и нецъфтящи растения. Цветето е страхотен избор за впечатляваща пролетна декорация на градините и невероятна сезонна украса на балкона и терасата. Атрактивния вид на листната маса прави Аубриетата много добър вариант за дълготрайни решения в градината и озеленяване на слънчеви скални места. Красивото цвете има и още едно предимство, което ще ви впечатли – голяма устойчивост на заболявания и вредители.
 

Разфасовка: 300 бр. семена на цветя многогодишна Аубриета се съдържат в опаковката

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаМикс, Розов, Син, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностМногогодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив