МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на мини царевица Миниголд - супер сладък сорт бейби царевички

Семена на мини царевица Миниголд - супер сладък сорт бейби царевички - Царевица семена с отлична цена: 3.00 лв.
Семена на мини царевица Миниголд - супер сладък сорт бейби царевички

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 10 гр. семена на мини царевица Миниголд има в опаковка.
  • Норма за сеитба: От 2 до 4 килограма за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Пролетта от 10.04. - 10.05., лятото – 20.06. - 20.07.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Редово отглеждане, в предварително обогатени почви, плеви се и се полива редовно.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Кочани с конусовидни форми, дължина от 4,5 до 10 сантиметра, сладки и крехки на вкус.

Градински център semenata.bg ще Ви представи следващото си попълнение на каталога от зеленчукови продукти. Предложението, което следва са семена на сладка бейби царевица сорт Миниголд. Интересния сорт се характеризира като късен. Плодчетата представляват малки по форма царевички, страхотни по вкус. Изключителен сорт за консервация.

Кочаните, образуващи се върху растенията са със сравнително малка големина. Самите растения стигат средни височини. Бейби царевичките се хапват цели. Обирането им се осъществява още при появяването на царевичната „коса“. Размерите им в този период са – дължина около десет сантиметра, а диаметърът им е около 1,7 сантиметра. Фазата, за която говорим, е позната с наименованието „млечна зрялост“. Тогава царевичките са забележителни със своята изключителна крехкост. Свежестта също е един от признаците при обиране на млечните царевички. Млечната зрялост на плодчетата е характерна и с удивителната сладост на зеленчуковите продукти.

По произход мини царевичката сорт Миниголд идва от американските страни. Изключително ползван продукт в готварството обаче се налага предимно в азиатската и китайската кухня. Там ще видите царевицата като един от основните зеленчукови продукти.

Както споменахме, консервирането е най-разпространения начин за прилагане на тази култура. Този факт произлиза от характерното запазване на продуктите на тяхната плътност и хрупкавина, дори и след топлинната им преработка.

Друг начин за съхраняване на царевиците е като замразите в хладилник/фризер.

Засяването на семенцата бихте могли да осъществите пролетно и лятно време. Периодите са както следва – пролет – от 10.04. до – 10.05., лято – от - 20.06. до – 20.07.

Предварително приготовление на разсади не е необходимо да правите.

За отглеждането на мини царевичките ще е необходимо направата на редове. При самото засяване спазете следните разстояния – от ред до следващ, оставяйте по шейсет сантиметра, от растение до следващо по четиридесет сантиметра. Това са изпитани схеми. Благодарение на тях, вие оставяте на своите бъдещи зеленчукови продукти пространство, където да успеят да се развиват свободно. Така ще получите качество и количество на желаната продукция.

Семенцата поставяйте на 4 до 5 сантиметра в земната повърхност. Самата земя изберете обогатена и с добри влагопропускливи способности.

Окопавайте растенията на около 14 дена. През време на оформянето на плодчетата, е необходимо да плевите и поливате редовно.

Сладостта и крехкостта на царевичките определят ползването им в готварството по различни начини. Бихте могли да хапвате вкусните зеленчукови продукти самостоятелно. Добра комбинация обаче ще се получи, ако съчетаете царевичките с различни зеленчукови продукти. Няма да сгрешите, ако комбинирате въпросните млечни царевички и с месни продукти.

Една доста вкусна и полезна комбинация можете да сътворите, като омешате млечен грах, варени моркови и млечна царевичка. Овкусяването остава за вас, защото можете да използвате и даден дресинг по ваш вкус. Разбира се, достатъчно е само да добавите малко сол и зехтин или олио.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоНад 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив