МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на микс от цикории - италианската традиция и вкус

Семена на микс от цикории - италианската традиция и вкус - Цикории семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на микс от цикории - италианската традиция и вкус
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S000932

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 10 гр. (около 8 - 9 хиляди броя семена на цикории микс има в една опаковка)
  • Норма за сеитба: От 350 до 500 грама семена за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Директно засяване - май – юли, за разсад – юни, юли.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: На открити площи, може и в мазето в подходящи съдове.
  • Вегетация: От 100 до 115 ден.
  • Характеристики на плода: Образуват се продълговати или кръгли глави, листата са крехки, оцветени в червено, като средата е бяла. Има и листна цикория със зелени листа.

Център за градинари semenata.bg прибави микс от семена на цикории в своя каталог. Включените видове се характеризират като средно-ранни. Растенията образуват листна част, представляваща крехки, деликатни листенца. Цветовете на листната част биват червени и бели, зелени и бели. Ползването на тази част от растенията се осъществява предимно в салатен вариант.

Главите от своя страна биват с кръгла или продълговата форма. В микса се съдържа и вид Цикория-листна. Този вид се характеризира само с листни образувания.

Местата, удачни за растенията са тъмни, или с малко светлинни лъчи.

Доста популяризирани са зеленчуковите продукти сред италианците кулинари. Рецептите включват голямо разнообразие за готвене във фурна, готвене в задушен вид, като част от дресинги за разнообразни видове паста например.

Вероятно всеки знае, че цикорията се ползва, замествайки кафето. Плодовете на растенията се изсушават, пекат се и смилайки ги, получаваме заместителя. Така обработените плодове добиват спецификата на бъдещата топла напитка, наподобяваща кафе. Свързваме с кафе, защото аромата и вкусовите качества на смлените кореноплоди напомнят за него.

Цикорията е зеленчуков продукт, изключително подходящ за направата на здравословни салатени изкушения. Растенията са популяризирани като диетични продукти. Влизат често в състава на диети на диабетици.

Всички знаем ползите от зелените салати, цикорията обаче може да се похвали с доста по-голяма концентрация на здравословни съставки. Част от тях са витамините С/А/В1/В2/Е. Разбира се, с това не се изчерпат полезните вещества, съставящи цикорията. Други, действащи благоприятно на организма ни са желязото, калция, магнезия, фосфора.

Когато изрязвате листната част на растенията, те наново растат. Зеленчуковите продукти бихте могли да запазите около три, четири дена в хладилника. През тези дни зеленчуците си запазват хрупкавината.

Избирайки интересното зеленчуково растение, разнообразявате домашната си градинка. Ние, от своя страна, бихме могли да ви насочим с някои неща.

Задавайки нормата за сеитбената процедура, ще прецените количеството семе за мястото, където сте избрали да сеете. Нормата е от 350 до 500 грама семенца за покриване декар земя.

Директното засяване бихте могли да осъществите през пролетния май до летния юли.

Засяването се прави в шахматен вариант, оставяйки десетина сантиметра между цикориите. Сейте семето в земята на около 1 сантиметър. Не е нужно да задълбавате много. Нужната температурна стойност при засяване е около десетина градуса.

Важно условие за добро развитие е поддържането на влага на земята.

Вегетационният период на сортовете в този микс от цикория продължава от 100 до 115 дена.

Засяването на бъдещите зеленчукови продукти би могло да се осъществи на открити места. Възможно и отглеждане в мазе например. Слагайки растенията в подходящи съдове. Допуска се тази възможност, вземайки предвид факта, които споменахме – че цикорията обича тъмни места.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаМикс
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив