МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на месести чушки пипер Романса (Romansa) - ранен сорт

Семена на месести чушки пипер Романса (Romansa) - ранен сорт - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.60 лв.
Семена на месести чушки пипер Романса (Romansa) - ранен сорт
1.80 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SUP0042

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Семена на месести чушки пипер Романса (Romansa) се предлагат в разфасовка 2 гр. (около 240 - 300 бр. семена).
  • Норма за сеитба: Нормата за сеитба на този ранен сорт чушки е около 150-180 грама семе Романса на декар земеделска земя. В 1 грам от семенцата се съдържат 120-150 зърна, а масата на хиляда семенца е около 7 - 9,5г.
  • Реколта: Сръбският пипер Романса е високодобивен вид, който дава реколта от големи, месести и много вкусни плодчета.
  • Период на сеитба: Романса е ранен сорт пипер, който се засява през ранният период на сеитба. Това се случва месец февруари – от 1 до 15 февруари. Най-подходящата температура за отглеждане на сорта, за покълване и развитие на семенцата на Супериор е 25 ± 7°С. При отглеждане на температури около 12°С, семките на Романса ще поникнат приблизително след 56 дни, а при 22°С, тяхното поникване ще отнеме само 22 дни.
  • Период на разсаждане: - 
  • Схема на отглеждане: Този ранен сорт месеста чуша е подходящ за отглеждане, както на открити площи, така и на закрити площи – в оранжерии.
  • Вегетация: Вегетацията на чушлетата продължава между 110 и 140 дена. Това е периодът от поникване на семенцата до тяхната беритба. Препоръчително е по време на този вегетационен период, сортът да се отглежда с разстояние 20-25 см между растенията и 50-60 см между редовете.
  • Характеристика на плода: Романса е качествен сорт месест пипер със сладък вкус и страхотен вид. Пиперките притежават средна маса над 150 грама, дължина – 25  см и ширина – 6-7 см. Плодовете са издължени и много месести. Младите пипери имат жълто зелен цвят, а зрелите придобиват червен.

Представяме Ви семена на буйния и мощен сорт месести чушки Романса. Ранен сорт пипер, производство на сръбската фирма Супериор.

Романса е висококачествена чушка, която е подходяща за отглеждане както на открити площи, така и на закрити, в оранжерии.

Много високодобивен вид, който ражда вкусни плодчета, с перфектен търговски вид. В началото на растежа и своето развитие, чушлетата са светло зелени с лек жълт оттенък, а когато достигнат своята зрялост, се боядисват в красива червена боя. 

Формата им е права, плодовете са издължени и притежават много добра големина. Дължината им достига средно до 25 см, ширината – 6-7 см, а средната маса е над 150 грама. 

Чушлетата са месести и имат страхотен сладък вкус. 

Романса е силно и високо растение, което ражда много качествени и много вкусни плодове. Може да откриете това невероятно предложение от Супериор в градинарски онлайн магазин и да се сдобиете със семенцата на този сорт почти мигновенно.

Семена
Кога се засяваФевруари
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август
Цвят на плода/цветаЗелен, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив