МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на месести домати Сияна F1 - отличен вкус и висок добив

Семена на домати Сияна F1 - нов сорт за 2020 година - Домати семена с отлична цена: 3.80 лв.
Семена на месести домати Сияна F1 - отличен вкус и висок добив

Опции

Купи

Сияна F1 (Siyana F1) е сред най-новите хибриди месести едри червени домати. Присъства на българския пазар от 2020 година. Качествата му се фокусират върху съчетанието от страхотен вкус на плодовете и отличната устойчивост на растенията към разпространени заболявания по доматените насаждения. 

Сияна F1 e салатен месест сорт домати, предназначен за ранен и средно ранен добив. Според начина на растеж Сияна F1 е индетерминантен. Градинарите отглеждат този тип растения върху конструкции или колове, защото се нуждаят от допълнителна опора, за да се развиват пълноценно. 

Хибридът може да се отглежда както парниково, така и на открито. Стартирането на разсада винаги се провежда на закрито и топло място, с осигурено изобилие от светлина и редовно поливане. Стандартните препоръки за засяване на семената на домати в почвата съветват да ги заровите на дълбочина от около 1 – 1,5 см. Температурата нужна за покълване на семената е 15 С градуса. 

Най-ранната сеитба на сортовите семена на Сияна F1 се провежда още в периода Януари – Февруари. След достигане на оптимална големина и развитие на младите растения, те се засаждат за парниково отглеждане и добив. Обикновено това се случва в периода Март – Април.

Ако планирате отглеждане на открито на едрите червени домати Сияна F1 стартирайте разсад през Февруари – Март. След преминаване на сезонът с ниски температури може да разсадите младите растения на предназначение терен за отглеждане на открито с колове и конструкции. Най-често подходящият период е края на Април – първата половина на Май. 

Хибридният  сорт Сияна F1 червен едър домат може да се отглежда едноредово или двуредово. Схемите за засаждане са  както следва: 80/40 см за едноредово и 80/55/40 см за двуредово. 
Доматените насаждения имат нужда от много светлина, редовно поливане и подхранване със специализирани торове, за да разгърнат пълния си потенциал и да осигурят богата и качествена реколта. 

Какво представляват плодовете на червени месести домати Сияна F1?

Този нов български хибрид ще ви дари с едри червени домати с автентичен вкус на градински домат. Плодовете имат плоско – кръгла форма. На размер достигат около 280 – 350 грама. Повърхността им е гладка и лъскава. В пълна ботаническа зрялост цветът им преминава от зелен към наситено апетитно червен. Доматите са със средна твърдост и непукливи. Сред качествата им ще добавим и фактите, че нямат зелен пръстен. Вътрешността им е плътна и сладка без целулоза.

Вкусът им е много приятен, а ароматът е неустоим. 

Качеството на самите растения също е от огромно значение за решението за отглеждане на този сорт. Растенията са гъсти и добре облистени с мощна коренова система Сияна F1 се отличава с отлична устойчивост на редица заболявания, като фузариум, тютюнева мозайка, вертицилиум и други. Всички производители на домати знаят колко сериозно увреждане на реколтата могат да предизвикат болестите по насажденията. Сияна F1 може би е решението за вашата градина и производство. 

В 1 грам се съдържат приблизително 250 – 300 броя семена. Сеитбената норма за този сорт е около 20 – 25 грама семена, които са нужни за засяване на 1 декар. 

Сияна F1 е чудесен сорт домати за прясна консумация. Пригответе любимите си свежи салати в комбинация с други зеленчуци и се насладете на вкуса на истински градински домат дори през пролетта. 

Норма за сеитба: Използвайте от 20 до 25 грама семена за 1 декар (около 6 – 7 хиляди растения).

Реколта: - 

Период на сеитба: Януари - февруари за оранжерия, а при открито отглеждане - февруари - март.

Период на разсаждане: Март и април на закрито и от 15 април до 15 май навън (в зависимост от климатичните условия).

Схема на отглеждане: Едноредово 80/40 см, а двуредово 80/55/40 см.

Разфасовка / брой семена: 50 бр.,100 бр. семена от месести домати Сияна F1, 250 бр. семена, 500 бр. семена и 1000 бр. семена.

Този сорт е в изпитване.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив