МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на мексикански сорт люти чушки Хабанеро червен - опитай ако смееш

Семена на Супер Люти чушки Хабанеро червен - екстремният пипер на Semenata Shop - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на мексикански сорт люти чушки Хабанеро червен - опитай ако смееш
4.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SZ97124

Опции

Купи

Червените Люти Чушлета Хабанеро са толкова люти, че могат да се окажат предизвикателство и за най-заклетите почитатели на пикантните храни. Любопитно ли ви е колко люти са тези малки чушлета? Използвайте сортовите семена на Лют Пипер Хабанеро, които ви представяме от Севън Сийдс ООД и си отгледайте собствени растения от този интересен вид чушки.

Какво трябва да знаете за мексикански сорт люти чушки Хабанеро червен?

Преди всичко, препоръчва се винаги, когато боравите с чушлетата и особено със семената да носите ръкавици. Лютивината на този сорт пипер не е за подценяване. Според скалата, която се използва за измерване на лютивост, Хабанеро заема челни позиции с впечатляващите 350 000 – 577 000 сковила.

Как се отглеждат люти Чушлета от мексиканският сорт Хабанеро чрез семена?

Растенията на пикантния пипер изискват топлина и слънце, за да се развиват правилно. Произходът на чушлетата е слънчевата държава Мексико. Подгответе разсад от сортовите семена като ги заровите на около 1,5 - 2 см дълбочина в подходящ субстрат и ги поставете на топло и слънчево място. Хабанеро може да се отглежда в парници от израелски найлон за оранжерия, на открито, на балкона или дори в стаята при осигуряване на нужните условия от топлина, влага и светлина. 

Засяването на семената обикновено се препоръчва за периода края на месец Февруари – първата половина на Март, но може да продължи и до началото на лятото. Чушлетата са много подходящи за отглеждане дори при ограничено място в градината или в кашпи на балкона, защото растенията са компактни и достигат височина от около 40 – 70 см.

Този сорт пипер е много плодороден. При подходящи условия едно растение може да даде реколта от над 80 чушлета на етапи през сезонът на плододаване от Юни до Ноември. 

Какви са плодовете на Лют Пипер Хабанеро? 

Семената, които ви предлагаме ще ви осигурят червени люти чушлета. Цветът на плодовете е зелен и преминава в червен при достигане на пикът на зрялост. Съществуват и други сортове Хабанеро обагрени в най различни цветове, като бяло, жълто, оранжево и кафяво (Хабанеро шоколад). Чушлетата имат интересна конусовидна форма със сплескан връх. На дължина достигат около 4 – 8 см, а в диаметър са 2 – 5 см. Интересен е вкусът на пикантните чушлета. Мнозина фенове на

Хабанеро споделят, че този сорт чушки има леки цитрусови нотки и много приятен отличителен аромат.
Растенията на чушлетата са многогодишни ако се отглеждат на закрито. Не понасят студа, затова трябва да ги прибирате на топло преди началото на сезонът с отрицателни температури. След като засадите разсада обгрижвайте растенията на

Хабанеро с редовно поливане, но не оставяйте почвата да подгизне. Подхранването с подходящи торове за чушки също ще допринесе за обилна реколта.

Как се използват Люти чушки Хабанеро Червен?

Пикантният пипер може да се консумира в свеж вид, като се добави в салати и ястия. Препоръчва се да не се консумира от деца, кърмещи жени и бременни, както и от хора страдащи от високо кръвно налягане и проблеми със стомаха.

Чушлетата могат и да се изсушат или замразят, за да се съхранят за възможно най-дълъг период. Атрактивният им вид добавя и естетическо удоволствие от отглеждането им, стига да не се подценява лютивостта, която може да създаде една толкова малка и симпатична люта чушка.

Разфасовка: 0,5 гр. семена на мексикански сорт люти чушки Хабанеро червен се съдържат в опаковката, представена от Севън сийдс ООД

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив