МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на малки люти чушки за саксия сорт Адорно представени от Севън сийдс ООД

Семена на супер люти малки чушлета Адорно - подходящи чушки за саксия - Люти чушки семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на малки люти чушки за саксия сорт Адорно представени от Севън сийдс ООД
4.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SZ97111

Опции

Купи

Търсите ли растения, които съчетават практичното с красивото? Семената на малки Люти Чушки за саксия сорт Адорно са страхотен избор за компактно растение с декоративен ефект, което ражда ядливи чушлета. Видът на Адорно е атрактивен особено когато е отрупано с плодове във формата на малки симпатични чушки растящи нагоре, обагрени в цветове от зелено до червено и лилаво в зависимост от степента на зрялост. 

Отглеждат се както в саксии и сандъчета на терасата, балкона или дори в стаята, така и в градината и дори в оранжерии ако целта е да се получи по-голям добив от пиперливите чушлета. Както всички сортове чушки и Адорно е топлолюбиво и светлолюбиво растение, което означава, че засяването му се случва най-често чрез отглеждане на разсад, особено ако искате да получите ранна реколта. Най-ранната сеитба се провежда през първата половина на месец февруари. Заровете семената на дълбочина от  1 – 1,5 см във влажна почва. Обгрижвайте разсада на температура не по-малко от 15 С градуса. Чушлетата Адорно се развиват най-добре при температури около 18 – 25 градуса и на слънчево място. 

За получаване на средно ранен разсад сеитбата се осъществява през месец Март. Възможна е и директна сеитба в саксиите, в които ще отглеждате Адорно или директно в градината след отминаване на риска от отрицателни температури. Следвайте схемата 70 / 20 см при засаждането на младите растения. Ако провеждате директна сеитба в саксии, заровете по няколко семенца на Адорно във всяко сандъче. 
От месец Май до сезона на сланите може да отглеждате декоративните люти чушлета на открито. Застудяването на времето се отразява зле на насажденията, затове в края на есента ги приберете на топло. 

Декоративния Лют Пипер Адорно се развива най-добре на слънчево място, затова изберете добре огрят терен за отглеждането му. Осигурете редовно поливане и подхранване на чушлетата. Редовното подхранване на растенията има много добър ефект върху тяхната устойчивост и високото качество и количество на добива. 

Каква реколта може да очаквате от лютите малки чушки за Саксия Адорно?

Чушлетата са дребни, с конична форма. Растат нагоре (стърчащо) на растението, което допълва цялостния интересен вид на сорта. В по-ранна фаза Адорно са тъмно зелени. В зряла възраст придобиват червено – виолетов цвят. 

Малкият размер на чушлетата не бива да ви залъгва за качествата им. Сортът е изключително пикантен, затова дори боравенето със семената трябва да бъде с повишено внимание. Имат отлични вкусови качества. Могат да се консумират както в сурово състояние, така и сушени. В повечето случаи се използват като подправка, тъй като силния им вкус дори в малки количества ще придаде пикантност на ястието. 

В градината Адорно създават страхотни акценти и се използват като част от аранжировки от естествени цветя и растения. Пикантните Чушлета имат и друго интересно приложение. Лютивината им се използва за приготвянето на спрей, с който се унищожават вредители по насажденията, като листни въшки. 

Сеитбената норма за този сорт е около 150 – 200 грама за засяване на терен от 1 декар с компактните растения. Плодоносенето на сорт Адорно продължава от Юни до Ноември, в зависимост от периода на засяване на семената. 
Искате ли да разнообразите градината на балкона с още интересни сортове декоративни чушлета? Заслужава си да разгледате селекцията ни от семена още сега.  

Сеитба: Семена на декоративни люти чушки малки Адорно засейте в периода Февруари - Юни

Разфасовка: 0,15 гр. семена на люти чушки малки за саксия Адорно се съдържат в опаковката, представена в каталога на Севън сийдс ООД

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаЗелен, Лилав, Червен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив