МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на магданоз Неаполитански гигант - Изключително ароматен с едри листа

Семена на магданоз Неаполитански гигант - Изключително ароматен с едри листа
Семена на магданоз Неаполитански гигант - Изключително ароматен с едри листа
2.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S001082

Опции

Купи
  • Разфасовка: Семена на магданоз Неаполитански гигант може да поръчате онлайн от градински център Semenata Шоп в разфасовка 12 гр.
  • Норма за сеитба: Засейте около 800 гр. до 1 кг семе от гигантския магданоз на дка.
  • Реколта: Реколтата на италиянския сорт Наполитанският гигант е готова за събиране от юни до декември, в зависимост от периода на засаждане. Например, ако сте засели семената през месец март, може да съберете културата през месец юни.
  • Период на сеитба: Благоприятният период на сеитба на средноранния магданоз е от месец март до месец септември. Наполитанският гигант се сее, чрез директна сеитба на семената в почвата. Може да го отглеждате, както на открито, така и в саксии или сандъчета. 
  • Характеристика на плода: Неаполитански гигант е италиански висококачествен сорт магданоз. Характеризира се с едро растение, чиято височина варира от 10 до 40 см. От растението израстват едри листа, които са обагрени в тъмно зелено и са нарязани. Сортът е едногодишен и силно ароматен. Неаполитанският гигант е перфектен за прясна консумация, за подправка към салати и супи, за консервиране, за изсушаване и за декорация. 

От онлайн магазин за дома и градината semenata.bg искаме да Ви представим оригинални италиански семена на магданоз Неаполитански гигант. Средноранен сорт, дело на световноизвестната фирма Франчи (Franchi).

От оригиналните семена на италианския магданоз Неаполитански гигант израства едро и високо растение, с височина, която средно достига от 10 до 40 см. Листата му са тъмно зелени, нарязани и се характеризират с впечатляваща големина. Италиянскaта подправка е снабдена със силен аромат. 

Размножаването на едногодишното растение се случва само чрез директна сеитба на семената в почвата. Благоприятният период на сеитба за средноранно зреене е от месец март до септември. Може да засеете семената в саксия или сандъче, или на открити площи. Подходящото отглеждане е без опора (без конструкция).

През вегетационния период Неаполитанският гигант се нуждае от умерено поливане и достатъчно светлина. Семената покълнват както на сянка, така и на слънце, но е препоръчително за по-бърз растеж, отглеждането на добре огрято от слънцето място. Италианският магданоз е топлолюбиво растение и не обича студеното време. Растението цъфти от юни до декември. Характерно за този италиянски сорт магданоз, е че израства много бързо след рязане. 

Магданозът е пикантна билка, което се характеризира със страхотна зеленина и се е превърнала в любима подправка към всяко ястие. Културата не е претенциозна и е сравнително лесна за отглеждане. Италианският сорт магданоз Неаполитански гигант е снабден с високо качество, страхотен вид и силен аромат. Едрите му листа са  подходящи за прясна консумация, консервиране и изсушаване. Препоръчва се магданозът да се яде пресен, но може и да се замрази. Листата на пикантната култура се съчетават перфектно с почти всяка салата и са перфектна подправка към всяка супа. Магданозът има перфектно приложение и за декорация. 

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив