МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Коренов Магданоз - ароматен и много вкусен

Семена на Коренов Магданоз - ароматен и много вкусен - Магданоз семена с отлична цена: 1.20 лв.
Няма наличност
Семена на Коренов Магданоз - ароматен и много вкусен

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 5 гр. (3250 - 3500 бр. семена се съдържат в една опаковка).
  • Норма за сеитба: От 500 до 600 грама семе за 1 дка земеделска площ, в която се отглежда сорта коренов магданоз.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Пролетно сеене от 20 февруари до 10 март, зимно от 1 до 15 декември.
  • Период на разсаждане: Не се разсажда. Посева се разрежда след като поникне.
  • Схема на отглеждане: На открити пространства или в по-големи съдове. 
  • Вегетация: От 150 до 160 дни.
  • Характеристики на плода: Образува кореноплоди (дължина 15 - 16 см и дебелина в горната част 3-4 см), които са с конусовидна форма, нагоре частта е по-дебела, долу по-тясна. Кореновият магданоз притежава приятен наситен аромат и добра месестост. Перфектни вкусови качества. Може да се използва и листната му част.

Специализиран магазин semenata.bg добави в каталога си с разнообразни зеленчуци още един вид семе, известно като семена на Коренов Магданоз сорт Халбланж. Ако сте ценители на разновидностите на този зеленчуков продукт, ще се зарадвате да разберете, че успешно и удобно можете да извършите поръчка през достъпната ни онлайн платформа.

Интересното при въпросното растение е образуването на кореноплодни, които всъщност са основната ядлива част. Листната маса разбира се също е ядлива, но самия плод съдържа най-важните полезни вещества в растението. Това различава сорт Халбланж от познатия ни листен магданоз с огромна листна структура.

Зеленчукът с кореноплодни се отглежда като двугодишна култура и е перфектен за отглеждане в нашата страна, тъй като е особено студоустойчив. Доказаната му зимоустойчивост е голям плюс, благодарение на това няма да се наемате със задачата през зимните периоди да прибирате в оранжерии.

Както споменахме, за разлика от другите магданозени сортове, кореновият зеленчук прави плодове във форма на конус, дълъг от 15 до 16 сантиметра, който горе е дебел към 3 до 4 сантиметра. По структура плодовете са месести и бели на цвят.

Листната маса представлява розетки, малки по обем, но пък достатъчно крехки и вкусни. По качество сортът не отстъпва на останалите от семейството си, освен това съхранението е лесно и позволява използването му за по-дълги периоди от време.

Удобството от съхранение прави растението ценено от зеленчукопроизводителите и търговците, занимаващи се с износа на зеленчуци в чужбина.

Въпреки, че е сравнително нов на пазара, кореновият магданоз набира бързо популярност, заради огромното съдържание на полезни витамини в състава си.

Магнезият, желязото, калцият са само една малка част от съставките така, че бъдете сигурни - няма да сбъркате при избора си точно на този сорт.

Да се върнем на съхраняването на растението. Както разбрахте, може да сте спокойни, че ще имате у дома дълго време от магданоза, но освен това имате възможност и да го изсушите. Просто е необходимо да намерите подходящо за целта място, което да е сухо и с достатъчно проветривост.

Вегетационният период на въпросния сорт е от 150 до 160 дена.

Нашите специалисти от semenata.bg могат да Ви насочат относно сеитбата на семето - при пролетно засяване, сейте от двадесети февруари до десети март, а при зимно през първите 15 дни от декември.

Поставянето на семенцата в почвата е на не повече от 2,5 сантиметра.

Няма нужда от направата на разсади, основно е директното засяване на избраната площ. Важното в случая е да разредите след поникване на семето, ще е полезно за добрите и качествени добиви.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАвгуст, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаБял, Зелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностДвугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид, Умерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив