Семена на Коренов Магданоз - ароматен и много вкусен
- НАЛИЧЕН: Няма наличност
- Код: VSF0375
Опции
- Разфасовка / брой семена: 5 гр. (3250 - 3500 бр. семена се съдържат в една опаковка).
- Норма за сеитба: От 500 до 600 грама семе за 1 дка земеделска площ, в която се отглежда сорта коренов магданоз.
- Реколта: -
- Период на сеитба: Пролетно сеене от 20 февруари до 10 март, зимно от 1 до 15 декември.
- Период на разсаждане: Не се разсажда. Посева се разрежда след като поникне.
- Схема на отглеждане: На открити пространства или в по-големи съдове.
- Вегетация: От 150 до 160 дни.
- Характеристики на плода: Образува кореноплоди (дължина 15 - 16 см и дебелина в горната част 3-4 см), които са с конусовидна форма, нагоре частта е по-дебела, долу по-тясна. Кореновият магданоз притежава приятен наситен аромат и добра месестост. Перфектни вкусови качества. Може да се използва и листната му част.
Специализиран магазин semenata.bg добави в каталога си с разнообразни зеленчуци още един вид семе, известно като семена на Коренов Магданоз сорт Халбланж. Ако сте ценители на разновидностите на този зеленчуков продукт, ще се зарадвате да разберете, че успешно и удобно можете да извършите поръчка през достъпната ни онлайн платформа.
Интересното при въпросното растение е образуването на кореноплодни, които всъщност са основната ядлива част. Листната маса разбира се също е ядлива, но самия плод съдържа най-важните полезни вещества в растението. Това различава сорт Халбланж от познатия ни листен магданоз с огромна листна структура.
Зеленчукът с кореноплодни се отглежда като двугодишна култура и е перфектен за отглеждане в нашата страна, тъй като е особено студоустойчив. Доказаната му зимоустойчивост е голям плюс, благодарение на това няма да се наемате със задачата през зимните периоди да прибирате в оранжерии.
Както споменахме, за разлика от другите магданозени сортове, кореновият зеленчук прави плодове във форма на конус, дълъг от 15 до 16 сантиметра, който горе е дебел към 3 до 4 сантиметра. По структура плодовете са месести и бели на цвят.
Листната маса представлява розетки, малки по обем, но пък достатъчно крехки и вкусни. По качество сортът не отстъпва на останалите от семейството си, освен това съхранението е лесно и позволява използването му за по-дълги периоди от време.
Удобството от съхранение прави растението ценено от зеленчукопроизводителите и търговците, занимаващи се с износа на зеленчуци в чужбина.
Въпреки, че е сравнително нов на пазара, кореновият магданоз набира бързо популярност, заради огромното съдържание на полезни витамини в състава си.
Магнезият, желязото, калцият са само една малка част от съставките така, че бъдете сигурни - няма да сбъркате при избора си точно на този сорт.
Да се върнем на съхраняването на растението. Както разбрахте, може да сте спокойни, че ще имате у дома дълго време от магданоза, но освен това имате възможност и да го изсушите. Просто е необходимо да намерите подходящо за целта място, което да е сухо и с достатъчно проветривост.
Вегетационният период на въпросния сорт е от 150 до 160 дена.
Нашите специалисти от semenata.bg могат да Ви насочат относно сеитбата на семето - при пролетно засяване, сейте от двадесети февруари до десети март, а при зимно през първите 15 дни от декември.
Поставянето на семенцата в почвата е на не повече от 2,5 сантиметра.
Няма нужда от направата на разсади, основно е директното засяване на избраната площ. Важното в случая е да разредите след поникване на семето, ще е полезно за добрите и качествени добиви.
Семена | |
Кога се засява | Февруари, Март, Декември |
Особености на растението | Директни сортове |
Цъфтеж/Беритба | Август, Септември, Октомври |
Цвят на плода/цвета | Бял, Зелен |
Начин на засяване | Директна сеитба |
Дълговечност | Двугодишно растение |
Място на отглеждане | Отглеждане на открито |
Необходимост от опора | Отглеждане без конструкция |
Нужда от поливане | Сухоустойчив вид, Умерено поливане |
Необходимост от светлина | Светлолюбив вид |
Зимоустойчивост | Зимоустойчиво растение |
Височина на растението | 10 - 40 см |
Предназначение на плода/цвета | Прясна консумация, Консервиране, За изсушаване |