МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на магданоз Комун от Франчи - наситен аромат и свежи листа

Семена на магданоз Комун от Франчи - наситен аромат и свежи листа
Семена на магданоз Комун от Франчи - наситен аромат и свежи листа
2.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S001081

Опции

Купи
  • Разфасовка: В една оригинална опаковка на Франчи Италия се съдържат 12 гр. семена на магданоз ароматен Комун.
  • Норма за сеитба: Използвайте около 800 гр. до 1 кг семе за засяване на декар земеделска земя.
  • Реколта: Ароматният магданоз Комун от Франчи се характеризира със страхотна реколта, която се цени заради силния си аромат. Периодът на цъфтеж и на реколта е от началото на месец юни до месец декември.
  • Период на сеитба: Благоприятният период на сеитба на този средноранен сорт са месеците – март – септември. Магданозът „Комун“ е директен вид, който се произвежда, чрез директна сеитба на семената в почвата. Магданозът се отглежда на открито и закрито.
  • Характеристика на плода: „Комун“ е висококачествен вид магданоз, произведен от Франчи Италия. Характеризира се като двугодишно храстовидно растение, което достига височина от 10 до 40 см. Растението е с тънки стебла и тъмно зелени листа, които са изключително ароматни. Подправката е подходяща за прясна консумация, декорация и сушене. 

Към богатият ни избор от оригинални италиански семена на световноизвестната фирма производител Франчи (Franchi) добавихме към semenata.bg, семена на средноранният сорт магданоз „Комун“. 

Магданозът Комун е двугодишно растение, което притежава тънки стебла и листенца, обагрени в тъмно зелена боя. Тревистото растение достига височина от 10 см до 40 см и е изключително ароматно. 

Магданозът е подправка, която води своето начало от Средиземноморския регион на Южна Европа. В началото ароматната подправка се използвала основно, като лекарство и за декорация. Древните гърци например използвали магданозът за украса, с която окичвали победителите в античните състезания, както и която поставяли на гробниците на починалите. Древните римляни били първите, които започнали да използват подправката, като храна. 

Комунът е директен сорт, със средноранно зреене, който се размножава чрез директна сеитба на семената в почвата. Подходящ период за сеитбата на сорта е от началото на месец март до месец септември. Магданозът е светлолюбиво растение, но има и много добра поносимост към студ. Отглежда се на открити места, без конструкция и има необходимост от умерено поливане. Зеленото тревисто растение цъфти и е подходящо за беритба през периода – юли – декември, в зависимост от сеитбата. 

Този сорт израства много бързо след рязане.

Ароматната подправка Комун магданоз на Франчи се използва за прясна консумация, за сушене и за декорация. 

Относно своите приложенията, магданозът е най-популярен с декоративните си качества. Той е считан за перфектната декоративна гарнитура към голям набор от ястия. 

Освен, като декорация, магданозът е изключително полезен и вкусен за консумация. Тази питателна храна е универсална подправка, която е подходяща за овкусяване на супи, салати, месни и зеленчукови ястия.

Магданозът е снабден с антиоксидантно действие и е отличен източник на витамини и минерали. Помага при сърдечно-съдови заболявания, при очни заболявания и е доказано, че предотвратява образуването на тумор в белите дробове.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностДвугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, За изсушаване, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив