МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на лют пипер Хабанеро шоколад (Habanero) - огнено удоволствие за ценители

Семена на лют пипер Хабанеро шоколад (Habanero) - огнено удоволствие за ценители
Семена на лют пипер Хабанеро шоколад (Habanero) - огнено удоволствие за ценители
4.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SZ97122

Опции

Купи
  • Разфасовка: 0,2 гр. семена на лют пипер Хабанеро Шоколад се съдържат в една опаковка на фирма Франчи Италия.
  • Норма за сеитба: -
  • Реколта: Плодовете на шоколадовото Хабанеро са готови за беритба от месец юни до месец ноември, като точният период зависи основно от периода им на сеитба. Важни фактори играят и наличието на достатъчна слънчева светлина, топлина и редовно, но умерено поливане. 
  • Период на сеитба: За засяване на семената от лютия пипер Шоколад Хабанеро, благоприятен е периодът от месец февруари до месец юни. Те се отглеждат чрез разсад и са подходящи за открито отглеждане. Може да предвидите и лека опорна конструкция за растението.
  • Характеристика на плода: Пиперът лют Хабанеро шоколад се характеризира с типичната за сорта огнена лютост. Формата им е тип фенер, а върхът – конусовиден или вдлъбнат. Лютите чушлета са оцветени в екзотичен шоколадово кафяв цвят, а големината им е средна – около 4-8 см дължина и от 2 до 5 см ширина. „Огнените“ пиперки са подходящи за прясна консумация, за сушене и за консервиране. Сорта е изключително лют, поради тази причина трябва да се консумира с мярка и повиено внимание.

Лютите чушлета, наричани още и чушки чили произхождат от Южна Америка. Те се характеризират със своите уникални вкусови качества и лечебни свойства. През 1912 година американският химик Уилбър Сковил измислил скала, по която да се измерва лютивината на пиперките. Според неговата скала най-лютивите чушки в света са два сорта Нага и Хабанеро. И за нас е изключително удоволствие да Ви представим именно един от тези сортове – изключително качествени семена на много лютивия и вкусен пипер Хабанеро - специална колекция в цвят шоколад. Според таблицата на Сковил, лютостта на сорта Хабанеро е 100 000-350 000 SHU (сковила).

За всички любители на пикантните храни, ние от онлайн магазин semenata.bg добавихме към нашата богата селекция пипер Хабанеро шоколад. Късен сорт от италианската фирма Франчи, който е особено впечатляващ с кафявите си на цвят пиперки, откъдето идва и името на сорта. 

„Огнените“ чушки притежават форма тип фенер и имат конусовиден или вдлъбнат връх. Плодовете са със средна големина – от 4 до 8 см дължина и от 2 до 5 см ширина. Цветът им се променя от зелен до шоколадово кафяв, когато узреят и са готови за беритба, а вкусът им е изключително лют.

Пиперите люти Хабанеро са директни сортове, подходящи за отглеждане чрез предварително отглеждане на разсад. Благоприятният период за сеитбата е от февруари до юни. Растението достига средна височина 40-70 см, а плодовете са готови за беритба от юни до ноември, в зависимост от сеитбата им. 

Хабанерото шоколад е сорт подходящ за отглеждане на открито. По времето на своя растеж, пиперките люти се нуждаят от умерено поливане, светлина и топлина. Не издържат на ниски температури. 

Отличните шоколадови пиперки Хабанеро са перфектни за прясна консумация, консервиране и сушене. Може да намерите в нашия онлайн каталог още – Хабанеро червен и Хабанеро оранжев и Хабанеро жълт, сортове от фирмата производител - Франчи (Franchi)

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив