МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на люта чушка Халапеньо (jalapeno) лют - един от най-известните и вкусни мексикански сортове

Семена на люта чушка Халапеньо (jalapeno) лют - един от най-известните и вкусни мексикански сортове
Най-продаван
Семена на люта чушка Халапеньо (jalapeno) лют - един от най-известните и вкусни мексикански сортове
4.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SZ97118

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: -
  • Норма за сеитба: Нормата за сеитба на лютата зелена чушка е 150-200 грама семенца на Халапеньо (Jalapeno) на един декар земеделска земя. 
  • Реколта: Храстовидното растение на сортът пиперки Халапеньо средна дава добиви от приблизително 25-30 месести, зелени и много вкусни чушлета. 
  • Период на сеитба: Халапеньо е средно-ранен сорт лютиви чушки, чиито семенца се засяват от февруари до юни.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: На редове 70 х 20 см.
  • Вегетация: Вегетационният период на зелените чушки Халапеньо (Jalapeno) има продължителност около 70-80 дена.
  • Характеристика на плода: Халапеньо (Jalapeno) е средно-ранен сорт зелени пиперки. Този вид се характеризира със средно едри до много едри плодове, които впечатляват с вкусен парлив вкус и са много месести. 

Добавихме в нашия онлайн магазин градински нещичко за всички ценителите на пикантните ястия – семена на люти чушки сорт Халапеньо (Jalapeno). Средно-ранен сорт люти чушлета, които се характеризират с горещото усещане, което създават при консумация. 

Халапеньо (Jalapeno) са сорт средно едри чушлета, които се образуват от много буйно и храстовидно растение със средно големи размери. Когато е в своят пик на зреене, големината му се достига приблизителните стойности - 75-90 мм.

Освен едри, растението дава високи добив от месести плодове, със зелен цвят и перфектен пикантен вкус. Средната реколта, която ражда този сорт е до 25-30 чушлета от едно растение. 

Вегетационният период, или периодът на растеж и развитие на растенията, при пипери Халапеньо, продължава около 70-80 дена. През това време, се препоръчва производството да се събира повече от един път. 

Лютите чушлета са една страхотна наслада за всички любители на силните усещания. Едно страхотно допълнение е, че освен перфектно пикантни, тези зелени пиперки са и много полезни. 

Чушките сорт Халапеньо са богати на минерали, витамини и антиоксиданти. Тяхната консумация подобрява храносмилането, понижава кръвното налягане и успокоява нервите. 
Приемът на пиперки Халапеньо ви снабдява с необходимата дневна доза Витамин C, като осигурява на организма и калий, желязо, магнезий, мед, цинк и други. 

В състава на зелените чушлета се съдържа и съединението капсаицин, което е част от множество формули за хапчета за отслабване. Поради неговото наличие, пиперките се превръщат е един много силен съюзник за борбата с излишните килограми. Тяхната редовна консумация стимулира горенето на излишни калории и мазнини, а горещото усещане, което създават, подсилва потенето и помага на тялото да се освободи от излишната вода, която задържа. 

Поръчайте семена на вкусните и пиперливи зелени чушлета сорт Халапеньо (Jalapeno) от нашия онлайн магазин градински – semenata.bg, в опаковката от 1 грам. 

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив