Семена на лук червен Лилия - воден салатен сорт с апетитно лютив вкус
- НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
- Код: VSF0412
Опции
- Разфасовка / брой семена: 2 гр. (около 500 - 600 бр. семена на лук червен воден Лилия има в пакетче) или опаковка 50 гр.
- Норма за сеитба: За ранни добиви – 600 грама/дка., за разсад – 300 до 400 грама/дка, есента – 900 гр. – 1 кг./дка. за пресен лук.
- Реколта: Високи добиви ще имате при наторяване.
- Период на сеитба: Директно – 25 февруари – 5 март, за зелен лук – 1 – 10 септември.
- Период на разсаждане: В началото на месец март.
- Схема на отглеждане: На рохкави и леки почви.
- Вегетация: От 100 до 110 дена.
- Характеристики на плода: Големи луковици, с червен цят, леко удължени, приятно лютив.
semenata.bg ще Ви зарадва със следващото предложение, защото сортът, който добавихме е изключително популярен и ползван. Въпросното предложение са семена на воден лук червен сорт Лилия. Сортът ползваме предимно за консумиране в пресен вид.
Характерното за червения лук воден е бързото развитие и израстване на луковиците. Засяването на семето бихте могли да осъществите директно, на избраното за целта място. Бихте могли и да приготвите предварително разсади.
Зеленчуковите продукти, които получавате представляват големи луковици, с апетитен червеникав цвят, с леко удължена форма. Като лютивост лукът е приятно лют, което всъщност го прави толкова известен и консумиран. В прясно състояние, лукът бихте могли да ползвате в салати, примерно комбинирани с пресни зеленчуци. Вкусът, който добавя червеният лук е характерен и освежаващ.
Бихте могли да се възползвате от полезните вещества на водните червени лукове Лилия, като направите салата само от лук. Като намачкате глава червен лук, за да поомекне и овкусите със сол, зехтин и оцет. Вкусната салата може да бъде комбинирана с различни гозби. Червеният лук бива ползван и за аранжиране на основни ястия. Кръглите форми му позволяват да изглежда красиво в чинията с основното ястие, а не особено лютивия му вкус добавя стойностен привкус. А като част от самото ястие, отново се възползвате от вкусвите качества на лукът сорт Лилия.
Органичните киселини, етеричните масла са част от полезните съставки на луковиците. Както е известно те действат положително при храносмилането, способстват за намаляване холестерола.
За директен подход на засяване използвайте месец февруари, като приготвите около 600 грама за 1 декар. За същата площ пригответе от 300 до 400 грама семе, при засяване за разсад.
Бихте могли да засявате и за зелен лук есенно време от 900 грама до 1 килограм за 1 декар.
Директното засяване на лук червен и воден Лилия направете от края на февруари до началото на март. За зелен пресен лук засявайте първите десет дена на септември.
Ако сте приготвили предварителен разсад, бихте могли да го изведете навън началото на пролетния март. Тогава растенията вече ще са се заздравили и ще са готови за разсаждане.
Като почвени условия подберете леки почви и рохки. Земните площи, задържащи вода не са особено подходящи, понеже луковиците в тях нямат възможност да наедряват. Ако почвата задържа влага, има вероятност и образуващите се луковици да изгният.
За да получите едрите и апетитни луковици, бихте могли да използвате наторяване на земята. Това е предпоставка за качеството на бъдещите луковици.Добивността също ще увеличите, ползвайки правилните и сложени в подходящо време торови смеси.
Лукът Лилия в червено има вегетация, която продължава от 100 до 110 дена.
Семена | |
Кога се засява | Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември |
Особености на растението | Директни сортове |
Цъфтеж/Беритба | Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември |
Цвят на плода/цвета | Червен цвят |
Начин на засяване | Директна сеитба |
Дълговечност | Едногодишно растение |
Място на отглеждане | Отглеждане на открито |
Необходимост от опора | Отглеждане без конструкция |
Нужда от поливане | Висока нужда от поливане |
Необходимост от светлина | Светлолюбив вид |
Зимоустойчивост | Зимоустойчиво растение |
Височина на растението | 10 - 40 см |
Предназначение на плода/цвета | Прясна консумация |