МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на ленти от чубрица, копър и магданоз за лесна и прецизна сеитба

Семена на ленти от чубрица, копър и магданоз за лесна и прецизна сеитба - Магданоз семена с отлична цена: 3.50 лв.
Семена на ленти от чубрица, копър и магданоз за лесна и прецизна сеитба

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 бр. ленти със семена съответно: 1 лента с чубрица, 1 лента с магданоз и 1 лента с копър. Всяка лента е с дължина по 1,33 метра.
  • Норма за сеитба: В зависимост от мястото можете да ги поставяте последователно или да отрязвате от лентата толкова, колкото Ви е необходимо.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Март и април.
  • Период на разсаждане:  Не се разсаждат.
  • Схема на отглеждане: На редове, в 1 до 2 сантиметра дълбочина в почвата. Притиска се добре след сеитбата и се полива обилно с вода, за да може лентата да се разтвори.
  • Вегетация: Обирайте реколтата от Май до Август.
  • Характеристики на плода: Всички подправки могат да се консумират сурови или да се изсушат. Подходящи са и за замразяване.

Онлайн магазин semenata.bg представя семена на ленти от чубрица, копър и магданоз. Фиксираните в тях семена на няколко популярни и широко използвани подправки се засяват много бързо. Удобно и практично приготвеното семе е миксирано и подбрано по този начин, понеже тези три подправки са изключително използваеми в нашата кулинария. С тези ленти, ще успеете да осигурите универсални и полезни подправки в дома си.

Многообразието в използването им е свързано с овкусяване на разни видове супички, зеленчукови ястия, използват се в салатите и дресингите, като добавят аромат и вкус. Използват се и при консервиране на буркани със зеленчукови съставки.

Най-голямото предимство при сортовите семена на лента е отпадането на ангажимента за спазване на определени разстояние при сеитба, както и удобството от бързото и лесно сеене само с поставяне на лентите. Самите ленти са водоразтворими, така че след сеитбата, се разграждат в земята, като не я увреждат, понеже са екологични.

Фиксираните семенца се сеят в предварително подготвени лехи. Най-удачното време за това е пролетния сезон, по-точно март и април месец, като очаквайте готовите подправки от май месец до август месец.

Най-използваните при готвене растения можете да съхраните по няколко начина. Пресни можете да приберете в хладилника, като предварително ги разпределите в пликчета. Можете и да ги замразите във фризера, пак по този начин. Друг също удачен вариант е изсушаване. За целта направете снопчета и ги оставете на проветриво и хладно място.

След като вече са сухи, ги натрошете и приберете в кутии с капаци. Тези варианти са идеални за осигуряване на подправки за готвене за по-дълъг период от време.

За магданозеното растение е характерно, че има нужда да се отрязват стръковете, за да се стимулира растежа на нови и свежи такива. Тази подправка е доказала качествата си на полезно растение, като пример можем да посочим високото съдържание на желязо.

Копърът се използва целия като растение – листа, стъбло, цветчета и семена, особено в приготвянето на зимнини. За чубрицата можем да кажем, че се използва повече в изсушен вид. Овкусяват се с нея ястия с месо, зеленчуци и други.

Сеитбата на сортовите семена с подправки в саксия става много лесно като отрежете необходимата дължина от хартиената лента. На открито засявайте семената на ленти като поставяте всяка една в определената за целта леха. После притиснете хубаво и засипете с малко рохкава пръст. Притиснете добре. Мястото полейте с вода, напоете хубаво. В началото след сеитбата редовно поливайте, за да помогнете на семената да покълнат.

Добро местоположение в градината Ви за трите подправки са слънчевите и топли места. Тези места са добра предпоставка за развитие на Вашите любими зелени подправки.

Поръчайте от нашия Онлайн магазин semenata.bg бързо и удобно любимите си семена на ленти.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаБял, Жълт, Зелен, Розов
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСенкоиздръжливо, Светлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив