МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на лента Копър и Корнишони за супер лесно засяване в лехата

Семена на лента Копър и Корнишони за супер лесно засяване в лехата - Корнишони семена с отлична цена: 3.50 лв.
Семена на лента Копър и Корнишони за супер лесно засяване в лехата

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 бр. ленти, от които два броя ленти са със семена на копър и една е със семена на корнишони. Всички семена са фиксирани върху ленти с дължина по 1,33 метра всяка.
  • Норма за сеитба: В зависимост от площта използвайте няколко ленти последователно или отрежете от едната необходимата дължина.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Март – Май.
  • Период на разсаждане:  Не се разсаждат.
  • Схема на отглеждане: Лентите се поставят в плодородни почви и се посипват леко с пръст.
  • Вегетация: Юни – Септември.
  • Характеристики на плода: Копърът е с отлични вкусови качества, както и корнишоните. Подходящи са за консервиране и за прясна консумация.

Онлайн магазин semenata.bg предлага на клиентите си семена на лента на Копър и Корнишони. Интересната комбинация представлява всъщност 3 ленти, дължината на едната е 1,33 м. В комплекта имате 2 лентички семена на ленти с Копър и 1 лента със семена на Корнишони.  Идеална комбина са подправката и зеленчука, ако сте избрали киселите краставици като вариант за зимнина.

Подправката копър е уникална по рода си, имайки предвид всевъзможното й ползване. Слагаме я в супички, разни зеленчукови манджи, овкусяваме ястията си с месо, яхниите, сосовете и много други. Влиза в състава на различни дресинги, копърът добавя и изящен вкус и обогатява храната.

Цялата подправка е ядлива, стебла и листа на копър можете да ползвате навсякъде, където е уместно. Всички предпочитат пресните зелени подправки, но копърът, подобно на много други подправки, можете да изсушите, като така ще си осигурите подправката за по-дълго време.

Сушенето се изразява в разпределяне на растенията на снопчета и оставянето им на прохладни и проветриви места. След като изсъхнат добре, се начупват или натрошават и се прибират в кутии с капаци.

Можете освен да сушите копър и да го замразите във фризер или да приберете в найлонови пликове в хладилника. Образувалите се семенца и цветчета при копъра също са използваеми.

Корнишончетата пък се използват предимно при консервиране, но освен това се хапват и пресни на салатка. Особено любими са те на малките деца. Дори няма нужда да овкусявате по никакъв начин малките краставички. Хапват се пресни, даже без да са нарязани.

Техните плодове всъщност израстват по стъблата, като е нужно да използвате подпори за тях, защото корнишончетата при израстване започват да натежават.

Семената на лента можете да сеете през месец март, април и месец май. Пролетните месеци са топли и предразполагат за добро развитие на растенията. Удобството на въпросните ленти е в отхвърляне на ангажимента от Ваша страна да се занимавате с преценка на разстоянията, когато засявате.

Улеснението е едно от предимствата, бързината и точността също са добро предимство при избора на лентите със семена. От Вас се изисква да направите лехи за израстващите копър и корнишончета, след което да поставите лентата и само да покриете с малко пръст. Утъпчете добре и полейте обилно с вода.

Площите, които сте избрали трябва да са с плодородни и водопропускливи почви. Важна част от отглеждането е разбира се поливането. Следете почвената повърхност да не засъхва, в същото време внимавайте да не преполеете, за да не изгният семенцата.

Поръчвайки лентите със семена на копър и корнищони от онлайн магазин semenata.bg ще получите готова комбинация за вкусни краставички с широко консумирана и употребявана подправка. Платформата ни дава възможност да ги поръчате директно онлайн.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май
Особености на растениетоХибридни сортове, Директни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЖълт, Зелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см, 120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив