МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на къса краставица Бета алфа F1 - крехки и много вкусни краставици

Семена на къса краставица Бета алфа F1 - крехки и много вкусни краставици - Краставици семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена на къса краставица Бета алфа F1 - крехки и много вкусни краставици

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (28 - 35 бр. семена на къса краставица Бета Алфа F1 има в една опаковка)
  • Норма за сеитба: На 1 декар от 150 до 180 грама семенца.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 25 януари до 30 март при ранното сеене, от 20 април до 20 май при средно-ранното сеене, от 25 юни до 5 юли при късното сеене..
  • Период на разсаждане: Когато мине 1 месец от сеенето и отминат сланите.
  • Схема на отглеждане: При ранното сеене, това се прави като се спазва дистанция по системата 80/40, при средно ранното и късното – по системата 100 – 120/10 – 12 сантиметра.          
  • Вегетация: Между 40 и 45 дена.
  • Характеристики на плода: Късичък плод, достигащ дължина от 18 до 20 сантиметра, с цилиндрични форми и наситен зелен цвят, гладки с дребни брадавици.

Семенана на късата краставица от сорта Бета Алфа F1 вече е част от каталога на нашия Онлайн магазин Семената Шоп, който винаги е на разположение на всички наши настоящи, а и на бъдещите ни клиенти.

Краставиците от типа Бета Алфа F1 е разработено специално чрез уникална селекция от водещи и опитни специалисти в областта във Франция.

Този вкусен зеленчук дава богат плод, който е доста късичък и достига на дължина едва от 18 до 20 сантиметра. Краставиците от този тип имат цилиндрични форми и носитен зелен цвят, гладки са, с дребни брадавички, което ги прави интересни за търговците от магазинната мрежа у нас, за продавачите по пазари и тържища в страната ни, за професионалните зеленчукопроизводители и за любителите градинари, както и за износителите на земеделска продукция.

Краставицата от типа Бета Алфа F1 е типично салатна краставица и се използва широко в менютата на множество ресторанти в страната ни, както и на трапезата у дома, показват данните от зеленчуковия каталог на нашия Онлайн магазин semenata.bg.

Краставицата у нас се консумира предимно свежа и прясна, току що откъсната от стеблото. Тя е много хрупкава, свежа, ароматна и има невероятен вкус. Все пак Краставицата от типа Бета Алфа F1 се предпочита от българската домакиня и за направата на зимнина във вид на туршии, стерилизирани, кисели или т.нар. „слънчеви краставички“, за чието приготвяне ви трябва само голям буркан, вода, сол и разбира се слънце.

Краставицата от типа Бета Алфа F1 се гледа еднакво успешно и в оранжерийни условия на закрито или навън – в двора или градината на дома ви.

Вегетацията при този зеленчук продължава от 40 до 45 дена. През това той прави вегетативните си органи, цветове, плодове и семенца.

Едва от 150 до 180 гр. ви трябват за засяването на 1 декар производствена земеделска площ, а при правилни грижи, качествения и изобилен добив ви е гарантиран.

Ранното сеене се прави най-успешно от 25 януари до 30, средно-ранното от 20 април до 20 май, а късното от 25 юни до 5 юли.

Разсадите се разсаждат след 25 януари и това продължава до 30 март.Средно-ранните срокове са от 20 април до 20 май, а късните е от 25 юни до 5 юли.

Пикирането се прави поне един месец след посяването на семенцата и то след като отминат сланите, но не по-рано от месец април. В оранжерийни условия това може да стане и в по-ранен период, но при всяко положение и в двата случая температурите трябва да са над 15 градуса по Целзий, предупреждават специалистите от нашия Онлайн магазин semenata.bg. При ранното сеене се спазва дистанция между семенцата по системата 80/40, при средно-ранното и късното – по системата 100–120/10–12 сантиметра.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив