МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на краставици Флорияна F1 – Floriyana F1 (нов сорт за 2020 г) за целогодишно отглеждане в оранжерия

Семена на краставици Флорияна F1 – Floriyana F1 (нов сорт за 2020 г) за целогодишно отглеждане в оранжерия - Краставици семена с отлична цена: 4.00 лв.
Семена на краставици Флорияна F1 – Floriyana F1 (нов сорт за 2020 г) за целогодишно отглеждане в оранжерия

Опции

Купи
  • Разфасовка: Семена на краставици Флорияна F1 може да закупите онлайн в оригинални опаковки на Флориян ООД от 20 бр. семена, 1 гр., 5 гр. и 10 гр. В 1 гр. се съдържат около 28 – 35 бр. семенца.
  • Норма за сеитба: Предвидете около 1800 – 2000 бр. растения в дка
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: При ранно производство на краставиците Флорияна F1 засейте семенцата в периода 20 януари – 30 март, а за късно производство засейте от 15 – 20 април до 15 юли.
  • Период на разсаждане: Разсадете през Март – Май или съответно Юли - Август
  • Схема на отглеждане: Препоръчва се схема на отглеждане 100/70 см или 110/50 см.
  • Вегетация: - 
  • Характеристики на плода: Краставици Флорияна F1 са с удължено цилиндрична форма на плода, на цвят са тъмнозелени, лъскави и оребрени. Дължината им е 30 – 34 см, а средното тегло на една краставица е около 300 – 340 гр.

Център за градината Semenata Shop с удоволствие представя новият за 2020 г сорт семена на краставици Флорияна F1. Това е високопродуктивен оранжериен сорт краставици, разработен от известната със своето високо качество българска фирма Флориян ООД.

Флорияна F1 (Floriyana F1) е краставица от женски тип на цъфтеж и е предназначена за целогодишно отглеждане в оранжерии от полиетилен, стъкло и др. Предимство на сорта е, че е партенокарпен. Това означава, че краставицата образува плодове без да се налага да бъде опрашвана от пчели или бамбуси. Това качество на Флорияна F1 я прави един изключително ценен сорт за всички оранжерийни производители на дългоплодна краставица.

Друго предимство на Флорияна F1 е, че тя има отлична адаптивност и пластичност към ниски и високи температури, които не рядко се редуват при отглеждане на зеленчуци в оранжерийни условия. 
От тези сортови семена ще получите растения, които са мощни до средно мощни с големи и доста тъмнозелени листа. Сорта е има слаба чувствителност на така нареченото абортиране на младите завръзи.

Флорияна F1 образува плодове, които са с удължено цилиндрична форма, на цвят са тъмно наситено зелени. Кората на краставицата е лъскава и оребрена. Плодовете достигат дължина около 30 – 34 см, а средното тегло е 300 – 340 гр. Сорта се цени поради високата трайност на плода след неговото откъсване, запазва дълго търговския си вид.

Флорияна F1 е с изключително приятни вкусови качества, наситен краставичен аромат, консистенцията е хрупкава и приятна за прясна консумация.

Ние от Семената Шоп се надяваме този изключителен нов хибриден сорт оранжерийна краставица да Ви хареса и да споделите Вашето мнение и впечатления с нас!

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив