МЕНЮ
КОШНИЦА

Екзотични семена на краставици Пъпеш (пъпешови) - уникален вкус и аромат

Екзотични семена на краставици Пъпеш (пъпешови) - уникален вкус и аромат - Краставици семена с отлична цена: 3.20 лв.
Екзотични семена на краставици Пъпеш (пъпешови) - уникален вкус и аромат
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S003736

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 гр. (около 84 - 100 бр. семена на краставици пъпеш (пъпешови) има в една опаковка)
  • Норма за сеитба: На 1 декар от 180 до 200 грама семенца на пъпешовите краставици.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От март до май.
  • Период на разсаждане: Месец май.
  • Схема на отглеждане: Сее се на 1,5  сантиметра в почвата, а дистанцията между семенцата е 100/5.
  • Вегетация: От юли до септември.
  • Характеристики на плода: Пъпешовата краставица образува продълговати плодове със зелен цвят. Имат изключително интересен краставичен вкус, хрупкави и стегнати плодове с форма и визия на пъпеши.

В каталога на Семената.Shop фигурират и семена на краставица пъпеш (пъпешова), която е все още един екзотичен за нашите географски ширини плод, все по-търсен от много наши настоящи клиенти.

Специално селектираният сорт е с богат аромат, страхотни вкусови качества, наподобява визията на пъпеш. Той е от вида на средно-ранните сортове, има средна дължина и е леко продълговат и обагрен в свежо зелено и има мек мъх по тънката си кора. При правилни грижи, макар и не особено претенциозен, сортът на краставицата с визия на пъпеш, дава неизменно високи добиви, които радват родните зеленчукопроизводители, решили да отглеждат именно такива краставици.

Сее се в ранната пролет, най-добре в рамките на март месец.

Засяването на семенцата на пъпешовите краставици се прави през месеците март, април и май. За един декар производствени земеделски площи са ви напълно достатъчни от 180 грама на сортовите семенца от краставицата-пъпеш. Те се поставят на 1,5 сантиметра в почвата, като се спазва дистанция 100/5 между семенцата.

Разсадът се засажда навън на постоянната си площ някъде през месец май, когато е най-подходящото време за тази операция. При правилни грижи растението се развива мощно и бързо дава качествен плод, който може да се консумира в свежо сурово състояние или при желание от ваша страна да се експериментира при консервирането му за през студените зимни месеци.

В южна страна като Италия, краставицата пъпешова предпочита топла и умело дренирана почва, богата на основните хранителни съставки или своевременно обогатена с подходящ за целта специализиран тор, с какъвто разполагаме и в Онлайн магазин Semenata.ШОП. Краставицата изисква редовно и щедро напояване през всички периоди на развитието си. Трябва да внимавате и за появата на вредителите по краставиците и съответните болести, за да може да вземете необходимите мерки срещу тях и да опазите насажденията си, за да имате добра и качествена реколта от вкусен зеленчук с необичаен вид.

Именно вкусовите му качества, хрупкавостта му и визията, напомняща тази на пъпешите, правят тази екзотична южняшка краставица много търсена при направата на ред екзотични и необичайни блюда от рода на салатите, гарнитурите и ордьоврите, които привличат любопитството на изтънчените гастрономи и на шеф майсторите в кухните на реномираните ресторанти.

Полезните съставки на екзотичната краставица стимулират храносмилането ни, както и обмена на вещества в нашия организъм. Тя е особено подходяща за летните ни диети, както и за любопитно допълнение към менюто ни през целия активен летен сезон, когато дава плодове от месец юли до месец септември.

Семенцата на краставицата-пъпеш може да откриете винаги в каталога на нашия Онлайн магазин semenata.bg и да изненадате приятно семейството си, съседите и гостите си, поднасяйки им салата с непознат и силно привлекателен вкус и не толкова типичен вид.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив