МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на краставици Мисир F1 за оранжерия - късоплодна с женски цветове без нужда от опрашители

Семена на краставици Мисир F1 за оранжерия - късоплодна с женски цветове без нужда от опрашители - Краставици семена с отлична цена: 3.00 лв.
Семена на краставици Мисир F1 за оранжерия - късоплодна с женски цветове без нужда от опрашители
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SUP0012

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: В една опаковка оригинална на Супериор се съдържа 1 гр. семена на краставици за оранжерия Мисир F1.
  • Норма за сеитба: Нормата за сеитба при ранно производство, в оранжерии, e 150 - 180 гr. професионални семки за къса краставичка Мисир F1 на един декар земеделска земя. При средна и късна сеитба, имате нужда от 0.180 – 0.200 кг семенца на един декар земеделска земя.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: За ранно производство, подходящият период за засяване на семенцата е от 25 до 30 март, само в оранжерии. При сеитбата на открито е важно засяването да се извърши, когато е минала опасността от късни пролетни слани. Поради тази причина, за средно производство, на открити площи, благоприятният период за сорта е краят на април – началото на май. За късно производство, може да засеете семената на сръбския хибрид краставица късоплодна Мисир F1 от 25 юни до 5 юли.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Този хибриден сорт късоплодна краставица е подходящ за открито и закрито отглеждане, в оранжерии от полиетилен или стъкло.
  • Вегетация: -

Представяме Ви най-новото попълнение, което добавихме в нашия онлайн магазин за градинари – професионални семена за късоплодния сорт краставици за оранжерия Мисир F1. Те са дело на частната селекционна и семепроизводна сръбска фирма Superior (Супериор). Тя е известна с производството си на професионални сортови семена с високо качество.

Хибридният сорт краставички Мисир F1 образуват изключително качествени плодчета, тъмно зелени на цвят, брадавичести, много сочни и със страхотни вкусови качества. Тяхната дължина достига от 20 до 25 см, а големината им е около 200 грама. 

Този късоплоден сорт има главно женски цветове, които нямат нуждата да бъдат опрашвани. Доминацията на женските цветове е благоприятна и желателна, защото те образуват плода и гарантират високата добивност. 

Мисир F1 е хибриден сорт, подходящ за отглеждане както на открито, на полето, така и на закрито – в стъклени и полиетиленови оранжерии.

Този сръбски хибрид краставичка проявява страхотна устойчивост на болестите и заразите, които нападат зеленчуците и съсипват реколтата. 

Важни условия за отглеждането на краставичките са топлината и влажността.

Тъй като краставиците за оранжерия са топлолюбиви растения, семенцата им имат нужда от плюсовите температури - 13-15°С, за да поникнат и от около 18 до 30°С, за да растат и да се развиват нормално.

По време на плододаването, краставицата има нужда от максимална почвена и въздушна влажност, за да даде високи добиви. Освен влажност, през този период, има силна необходимост и от повече светлина.

Краставичката е много вкусен и свеж зеленчук. Тя е съставена предимно от вода и притежава много ниска хранителна стойност. 

Вкусният зеленчук съдържа в себе си важни витамини, като Витамин C и Витамин A и необходими микроелементи и минерали, като калий, магнезий, желязо и фибри.

Заради страхотните си вкусови качества и здравословни свойства, краставицата се е превърнала в един от най-консумираните зеленчуци. Със свежият си вкус, тя е перфектна добавка към вашата салатка, таратор и към всяко друго ястие. Подправена с малко солчица, може да си я консумирате самостоятелно.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив