МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на краставици Крокодилки - интересен сорт с приятен вкус

Семена на краставици Крокодилки - интересен сорт с приятен вкус - Краставици семена с отлична цена: 1.90 лв.
Семена на краставици Крокодилки - интересен сорт с приятен вкус - Краставици семена с отлична цена: 1.90 лв.
Семена на краставици Крокодилки - интересен сорт с приятен вкус - Краставици семена с отлична цена: 1.90 лв.
Семена на краставици Крокодилки - интересен сорт с приятен вкус - Краставици семена с отлична цена: 1.90 лв.
Семена на краставици Крокодилки - интересен сорт с приятен вкус
1.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL417

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Семена на краставици Крокодилки може да поръчате в разфасовка 1 гр. (28 - 35 бр.).
  • Норма за сеитба: За 1 декар при разсадно производство ще ви трябват от 150 до 180 грама семена на Крокодилки краставици.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Засейте семената за разсад през март.
  • Период на разсаждане: Разсадете от края на Април до Май.
  • Схема на отглеждане: Използвайте схема 60/100 см за този вид салатни краставици Крокодилки.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Крокодилките са салатни краставици, които образуват плод с дължина около 15 – 20 см. Плода е с много малко бодлички, а консистенцията е много свежа, сочна с приятен вус и аромат. Отличен сорт за прясна консумация.

Онлайн магазин Semenata BG представя за всички свои клиенти един от най-новите за 2021 г сортове от Опал Зи – семена на краставици Крокодилки.

Тези симпатични дългоплодни краставички ще ви смаят със своя отличен вкус и интересна визия. Крокодилките са високодобивен сорт, който образува краставички с дължина 15 – 20 см, които са светлозелени и образуват много малко бодлички. Вътрешността на краставиците Крокодилки е много крехка и сочна, притежават освежаващ аромат и приятен вкус.

Сорта се цени от любители и производители на салатни краставици. Може да се отглежда на открито с конструкция или чрез мрежи за краставици, както и на закрито в полиетиленови оранжерии от израелски полиетилен или в стъклени парници.

Търсите ли семена за страхотни салатни краставици с прекрасен аромат и вкус и крехкост? В Севън Сийдс ООД ви предлагаме сортовите семена на краставици с интересното име Крокодилка. Названието най-вероятно е вдъхновено от вида на краставиците, а именно цилиндрични и прави, покрити с малко брадавички (бодлички) и обагрени в светло зелено като кожата на крокодил. Сортът е високодобивен и осигурява не само обилна реколта, но и много качествени зеленчуци за трапезата на почитателите на краставици.

Крокодилка се отглежда с успех както за ранна реколта, така и за среден и късен добив. Причината за успеха на този сорт е в силните растения, които имат добра устойчивост на жеги и засушавания. Краставици Крокодилка се отглеждат в парници от качествения израелски полиетилен за оранжерия и на открито.

За да отглеждате този сорт трябва да приготвите разсад от семената. За целта, засейте семето във влажен субстрат на закрито и топло още през месец Март, а в края на пролетта засадете младите растения на подходящо място в градината. Сред препоръчителните схеми за отглеждане е 60/100 см. Обикновено се използва мрежа за краставици, която осигурява опора по време на растеж. 

Растенията се развиват най-добре при високи температури на почвата – 20 – 30 С градуса. Крокодилка се отглежда успешно при редовно умерено поливане. Наторяването също е важен фактор за отличния добив от салатните краставици. Следвайте препоръчителен график за редовно подхранване на растенията с подходящи торове минерални за зеленчуци и реколтата ще надмине очакванията ви.

Какви са качествата на Краставица Крокодилка, които ще ви спечелят?

Краставиците са средно големи с дължина около 15 – 20 см. Вкусът на зеленчуците е много приятен, с ненатрапващ освежаващ аромат и голяма крехкост на краставиците. Интересният вид с покрита с бодлички кора ги прави по-интересни и атрактивни от стандартните тъмно зелени гладки салатни краставици.

Крокодилките се консумират предимно свежи. Съществуват безброй рецепти за салати, в които краставиците са основните съставки. Комбинират се чудесно с разнообразие от други зеленчуци, подправки, продукти и растения.

Ако планирате да отглеждате краставици Крокодилка на по-големи площи, трябва да си набавите около 150 – 180 грама семена за засяване на 1 декар. В 1 грам ще откриете около 28 – 35 броя сортови семена.

Краставиците имат най-голямо приложение в кулинарията, най-често в свеж вид. Всички сме опитвали и имаме любими салати с участието на този зеленчук, но знаете ли, че краставиците с успех се използват и за приготвяне на освежаващи напитки?

В горещините на лятото си пригответе уникална освежаваща напитка, която освен, че е много вкусна изобилства от полезни вещества. Набавете си две краставици Крокодилки, обелете ги и и отстранете семенната част. Нарежете краставиците на ситно и ги поставете в блендер. Добавете сока от 1 лимон, около 100 грама мед или друг подсладител по ваш вкус, 2 щипки сол и 1 литър студена вода. Блендирайте всички продукти и с помощта на ситна цедка излейте сместа в чаши за сервиране. Декорирайте с листенца мента, които допълнително ще допринесат за свежестта на напитката. При желание, променете съотношението на съставките и добавете повече сладост или намалете количеството на лимон.

Краставици Крокодилка е само един от многобройните семена на сортове салатни краставици, които имаме удоволствието да ви предложим. Разгледайте семената сега.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация
Устойчивост на болестиКубинска мана, Динена мозайка, Мозайка по тиквичките, Пожълтяване на жилките на краставицата, Краставично мозаечен вирус, Брашнеста мана

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив