МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на бели краставици Уайт Уондър (White wonder - бяло чудо) - екзотика и уникален вкус

Семена на бели краставици Уайт Уондър (White wonder - бяло чудо) - екзотика и уникален вкус - Краставици семена с отлична цена: 1.70 лв.
Семена на бели краставици Уайт Уондър (White wonder - бяло чудо) - екзотика и уникален вкус

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (28 - 35 бр. семена на бели краставици Уайт Уондър (White wonder - бяло чудо) има е една опаковка.
  • Норма за сеитба: При ранното сеене за 1 декар се сеят от 150 до 180 грама семенца, за средно-ранното и късното от 180 до 200 грама семенца.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: При ранното сеене от 25 януари до 30 март, при средното от 20 април до 20 май, при късното от 25 юни до 5 юли.
  • Период на разсаждане: След отминаването на сланите, а в оранжерия месец след сеенето.
  • Схема на отглеждане: При ранното гледане /на конструкция/, дистанцията се определя по системата 80/40, а за средно-ранното и късното по системата 100 – 120/10 – 12 см. Препоръчва се открито производство, въпреки, че добри резултати дава и в оранжерия.     
  • Вегетация: 65 дена.
  • Характеристики на плода: Белите краставици образуват плод, който е бял или кремав на цвят и бял отвътре, достига до 18 сантиметра размери, хрупкав и свеж плод.

В каталога на semenata.bg добавихме и семена на бели краставици Бяло чудо, които са сред един от най-екзотичните предложения за ценителите на нестандартните зеленчуци.

Тази екзотична краставица има необичайна разцветка, хрупкава, свежа и вкусна е, еднакво добре се представя и когато се консумира прясна и свежа, току що откъсната от стеблото, и когато се консервира в буркани за зимата.

Краставицата от типа Бяло чудо има вече дълголетна история в зеленчукопроизводството у нас и по света, която датира още от далечната 1890 г. Тогава специално селектирани сортови семенца са пратени на фирма, чиито специалисти – впечатлени от характеристиката на зеленчука, веднага ги пускат на пазара някъде около 1893 г. Бялото чудо е известно сред градинарите и зеленчукопроизводителите по цял свят още и като Бял албинос, Дългата бяла и Краставицата албинос.

Краставицата от сорта Бяло чудо има бяла или кремава разцветка. Месестата и част вътре е също издържана в бялата гама на палитрата. Достига размери средно до 18 сантиметра, дава много хрупкав, вкусен и свеж плод. Известна е още и с високите добиви, които дава при правилно обгрижване на насажденията. Това става почти с минимални усилия, тъй като не иска много грижи при напояване и наторяване. Издръжлива е и на повишаването на температурата, на редица заболявания и вредители по краставиците.

При ранното сеене за 1 декар се сеят от 150 до 180 грама семена на бяла краставица Бяло чудо, за средно-ранното и късното ви трябват от 180 до 200 грама от сортовите и семенца на бели краставици.

При ранното сеене най-добре е то да се извърши в периода между 25 януари и 30 март, при средното от 20 април до 20 май, а при късното от 25 юни до 5 юли. Сее се на 3 до 4 сантиметра в почвата, която трябва да е оцедлива, рохкава и некисела.

Разсадите се изваждат навън едва щом отминат пролетните слани и опасностите, които носят те за насажденията. В оранжерия или парник това може да се направи 1 месец след сеенето, щом се покажат поне две от същинските листенца на краставицата Бяло чудо, поясняват специалистите от тима на център градински semenata.bg.

Това се прави по системата 80/40 за ранното гледане и по системата 100 – 120/10 – 12 сантиметра за средно-ранното и късното. Гледат се на конструкция за опора. Тори се един път на месец и се полива регулярно, без да се преполива.

Вегетативният период продължава 65 дена.         

Краставицата Бяло чудо е идеална за салати и консервиране.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаБял
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив