МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на корнишони с малки плодове Одис F1 - крехки и вкусни

Семена на корнишони с малки плодове Одис F1 - крехки и вкусни - Корнишони семена с отлична цена: 1.70 лв.
Семена на корнишони с малки плодове Одис F1 - крехки и вкусни

Опции

Купи
  •  Разфасовка / брой семена: 1,5 гр. (52 - 67 бр. семена на корнишони с малки плодове Одис F1 има в пакетче).
  •  Норма за сеитба: От 400 до 450 грама семенца на декар.
  •  Реколта: -
  •  Период на сеитба: Ранна сеитба – 15.04.-10.05., късна – 20.06.-05.07.
  •  Период на разсаждане:
  • Схема на отглеждане: 80-100/10-20 см. Могат да се отглеждат със или без опорна конструкция. Дренирана, топла почва, използват се телени опори.
  • Вегетация: От 58 до 60 дена.
  • Характеристики на плода: Одис F1 образуват малки плодове (6 - 9 см дължина, съотношение дължина към ширина е 2,7 към 1), които са много вкусни. Сорта се цени високо, защото цъфти почти изцяло с женски цветове, а краставичките не са предразположени към деформации или нарастване в ширина. Плода е цилиндричен, има леки надлъжни ивици, леко лъскави със зелен цвят, крехки и много хрупкави. Сорта е подходящ за прясна консумация и консервиране.

Онлайн магазин Семената Шоп представя на всички свои настоящи и бъдещи клиенти и читатели семена сортови на корнишони сорт Одис Ф1. Видът корнишони се гледа предимно на открити пространства. При развитието си плодовете не се деформират и не наедряват по широчина. Тази е една от характерните черти на сорта.

Ако сте любители градинари и цените тези зеленчукови култури, платформата ни  semenata.bg предоставя възможността да направите поръчка на семето. Така ще успеете да отгледате в градината собственоръчно търсен и любим на българите сорт.

Краставичките сорт Одис F1 имат перфектна цилиндрична форма и прекрасно зелен цвят. Идеалните им форми и лека лъскавост са привлекателни за производителите и търговците, занимаващи се с внос и износ на зеленчукови продукти. Търговските качества на корнишоните ги поставят напред в класацията по родните ни пазари. Излагат се често на първите места при зеленчуковите продукти.

Като размери достигат от 6 до 9 сантиметра. Имайки предвид правилната им малка форма, абсолютно подходящо е тяхното консервиране. За зимните периоди са особено ползвани и присъствието им на домашната трапеза е задължително. Затворете ги цели в буркани самостоятелно. Друга вариация за консервиране е комбинирането с други летни зеленчуци, получаваме така популярните туршии. За тях няма нужда да споменаваме като част от зимната ни хранителна подготовка.

Важен аспект от избора на сорт корнишон Одис F1 е тяхната устойчивост на много болестни състояния, характерни за краставиците като цяло (мозаечен вирус и брашнеста мана).

Крехкостта и хрупкавостта също съпътстват краставичките. Хапвайте ги пресни, за заздравяване имунитета на организма си. Особено добър вариант за витаминозна бомба е съчетанието на корнишоните с малки плодове от сорт Одис F1 с летните зеленчукови продукти. Всички носят здравословни запаси в себе си. Една лятна салата, в комбинация от множество зеленчуци ще Ви донесе здраве и свежест.

Като почвени условия осигурете дренирана и топла почва. Обработвайте я редовно като почиствате и от плевели. Важен аспект от развитието на младите краставички е осигуряването на достатъчно вода. 

Наторяването е особена важно за заздравяване на корените. Когато те са здрави, растенията ще успяват да изхранват последващите млади корнишончета.

За да имате ранен добив, сейте семената от 15.04. до 10.05, за късен – от 20.06. до 05.07.

Вегетацията продължава от 58 до 65 дена.

Една препоръка от специалистите на семената.шоп – приспособете към местата на развитие някакъв вид опори, като телена мрежа например, за да успявате да обработвате по-лесно. Опорните конструкции ще позволят сравнително по-лесно да обирате готовите корнишончета.

Семена
Кога се засяваАприл, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели
Устойчивост на болестиБрашнеста мана, Краставично мозаечен вирус

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив