МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на краставици корнишони Реал F1 - предимно женски цветове за пролетна и късна лятна сеитба

Семена на краставици корнишони Реал F1 - предимно женски цветове за пролетна и късна лятна сеитба - Корнишони семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена на краставици корнишони Реал F1 - предимно женски цветове за пролетна и късна лятна сеитба
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SUP0010

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Тези оригинални сръбски семена на краставици корнишони Реал F1 се предлагат в разфасовка 1 гр. 
  • Норма за сеитба: Нормата за сеитба на корнишоните Реал F1, за пролетно и късно лятно производство, е 400 - 450 gr. семена на един декар земеделска земя.
  • Реколта: Реал F1 е високодобивен сръбски сорт корнишони. Пролетната реколта се бере 15 - 20 пъти за сезона, а лятната - 8 - 10 пъти.
  • Период на сеитба: Подходящият период за засяване на семенцата на този хибриден сорт е през пролетта и в краят на лятото. По-конкретно, за пролетно производство, засейте семето между 15 април и 10 май, а за късно лятното производсто от 20 юни до 5 юли. Важно е почвата, в която сте избрали да засявате семенцата на корнишоните, да е с плюсовата температура - минимум 12°С.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Може да отглеждате качествения сорт на открито, на земя или на вертикална опорна конструкция. 
  • Вегетация: -

Добавихме в нашия онлайн магазин за градината поредното страхотно попадение на сръбската фирма SUPERIOR – професионални семена на хибридния сорт корнишони Реал F1. Високоустойчив сорт корнишон, който гарантира богати добиви.

Реал F1 образуват зелени, хрупкави и крехки корнишончета. Плодчетата притежават предимно женски цветове, имат брадавички и отлични вкусови качества. Сорта се цени за прясна консумация и консервиране.

Реал F1 проявява страхотна резистентност на болести и зарази, които нападат краставици корнишони и биха могли да спрат растежа им и дори да доведат до тяхното унищожение.

Благоприятният период за засяване на семената на краставиците корнишони Реал F1 е през пролетта, както и в краят на лятото. Този сорт е подходящ за директно сеене в земята и за отглеждане на вертикална опорна конструкция. Отглеждането на конструкция запазва плодовете чисти от почвени остатъци и осоляването, при консервиране на корнишончетата става по-лесно и по-бързо.

При пролетно производство, реколтата от сръбския сорт корнишони се събира 15-20 пъти в сезона, докато при лятното производство, бройката е по-малка – от 8 до 10 пъти в сезона.

Важно е да знаете, че корнишоните предпочитат топлите и богати на органични вещества почви. Почвата трябва да е достигнала трайната температура от 12°С, преди да започнете да сеете в нея, защото в противен случай, семената биха могли да загният.

Друго важно условие, при сеенето на семенца на корнишоните краставици е почвата да е добре обработена и наторена с органични торове, които да я снабдят с необходимите хранителни вещества. 

Корнишоните имат страхотни кулинарни качества. Те могат да бъдат направени на туршия или да се консумират пресни. Със свежият си и приятен вкус, те са изненадващо приятно попълнения към всяка салата. Съчетават се с почти всички други зеленчуци, със сирене, салами и с почти всяка останала храна, в зависимост от вашите вкусови предпочитания. 

Семена
Кога се засяваАприл, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив