МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на корнишони Алтай F1 - вкусен сорт с голяма устойчивост на климатични промени

Семена на корнишони Алтай F1 - вкусен сорт с голяма устойчивост на климатични промени - Корнишони семена с отлична цена: 1.70 лв.
Семена на корнишони Алтай F1 - вкусен сорт с голяма устойчивост на климатични промени

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 35 – 45 бр. семена на вкусни корнишони Алтай F1 има в една опаковка)
  • Норма за сеитба: От 400 до 450 гр. семе за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 15.04. - 10.05., късна – 20.06 – 05.07.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: На редове, слагайте телени опори.
  • Вегетация: От 35 до 45 дни.
  • Характеристики на плода: Алтай F1 образуват светлозелени плодове с гладка повърхност и малко на брой брадавички. Имат приятен свеж вкус, крехки са и ароматни. Средната дължина на една краставичка е около 9 - 13 см, а съотношението м/у дължината и ширината е около 3,5 към 1. Предимство на сорта е, че цъфти почти изцяло с женски цветове. Перфектни за прясна консумация и за приготвяне на различни видове консерви.

Градинарски магазин semenata.bg прибави към безспорно богатия си зеленчуков каталог семена на корнишони Алтай F1. Благодарение на удобната платформа, избора си можете да направите лесно. Този сорт краставички сме подбрали специално за всички наши настоящи и бъдещи клиенти и читатели. Като един от най-популярните сортове, Алтай F1 е предпочитан изключително, заради своята хрупкавост и крехкост.

Зеленчуковите растения от въпросния сорт нямат ограничение в районите на отглеждане. За нашата страна са идеални всички места за целта. Сортът е перфектен по отношение на устойчивостта си към разни болестни състояние, характерни за краставиците като цяло.

Условие за отглеждане на зеленчуците е осигуряване на оптимална температура. Алтай F1 е сорт, издържащ на промените в климатичните условия. Необходимостта от редовно напояване също е привично за краставичките от всички видове. И този сорт не прави изключение от правилото. 

Всички тези предимства правят Алтай F1 привлекателен сорт корнишон за зеленчукопроизводителите и търговците, занимаващи се с износ и внос на зеленчукова продукция. По нашите родни пазари Алтай F1 често се нарежда на първите редици по рафтовете.

Хрупкавите и сочни краставички хапвайте предимно в пресен вид. Корнишончетата са едни от любимите зеленчуци на децата. Тях те могат да хрупкат с голямо удоволствие, защото са вкусни и апетитни на външен вид.

Салатите, в състава на които се появяват корнишоните, са редовно срещани и задължителни за летните български трапези. Консервирането на краставичките е другото основно приложение на сорта. Бихте могли да ги запечатате самостоятелно в буркани, друг вариант е комбинирането с други свежи зеленчуци и подправки.

Зимнината от консервиран корнишон успешно се ползва при разнообразни зимни салати. Ще получите вкусно и засищащо ястие, ако смесите различни зеленчуци с птиче или пилешко месо например. Като вариант е комбинацията на краставички от консерва, варени картови, млечен грах, маслини и някакъв вид млечен дресинг.

Вариантите на отглеждане за сорт Алтай F1 корнишони са на открити пространства и закрити такива. Вегетацията трае кратко време – от 35 до 45 дни. Корнишончетата израстват и се оформят сравнително бързо.

Добра и стабилна причина за всеки, обичащ корнишоните са големите реколти като количество, което получавате от сорт Алтай F1. Предпоставка за избора на точно този сорт от производители на зеленчукови растения е и издръжливостта на плодовете. Те могат да се съхранят десетина дена, като свежестта им се запазва. По качество не отстъпват на останалите свои роднини.

 Абсолютно вкусни и полезни с веществата, които съдържат, корнишоните от сорт Алтай Ф1 се нареждат на първите места по избор на зеленчук за отглеждане.

Семена
Кога се засяваАприл, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив