МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на корнишони Алианц F1 (Allianz F1) - професионални от Бейо Заден

Семена на корнишони Алианц F1 (Allianz F1) - професионални от Бейо Заден
Семена на корнишони Алианц F1 (Allianz F1) - професионални от Бейо Заден
Семена на корнишони Алианц F1 (Allianz F1) - професионални от Бейо Заден
Семена на корнишони Алианц F1 (Allianz F1) - професионални от Бейо Заден
Семена на корнишони Алианц F1 (Allianz F1) - професионални от Бейо Заден
4.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: BEJO285

Опции

Купи
  •  Разфасовка / брой семена: 250 бр. професионални семена на корнишони Алианц F1 има в една опаковка
  •  Норма за сеитба: На декар може да се отгледат от 2800 до 3000 растения.
  •  Реколта: -
  •  Период на сеитба: От 15 март до 15 юни.
  •  Период на разсаждане: Към края на месец април.
  • Схема на отглеждане: 80-110/ 40 см при опорно отглеждане и схема 120/40 см без опори. На открити и закрити пространства, с и без опори
  • Вегетация: От 70 до 73 дни.
  • Характеристики на плода: Алианц са силно високодобивен сорт. Основно предимство е, че плодовете са еднакви по размер, тъмнозелени на цвят, покрити с брадавици, не горчат и са страшно вкусни. Корнишоните са изключително крехка консистенция. Много добър търговски вид.

Специално за любителите на професионалните зеленчукови продукти онлайн магазин за градина semenata.bg прибави още един вариант на любимите малки краставички семена на корнишони Алианц F1 (Allianz F1). Сорт, който се е доказал с изключителен вкус и свежест.

Allianz F1 е доста популярен сред производителите в България. Търговците, занимаващи се с внос и износ, го предпочитат, имайки предвид еднаквостта на всеки един плод като размер. Благодарение на изравнените плодове, краставичките заемат добра позиция по пазарите с търговския си вид.

Другата основна причина да са предпочитани от производителите е изключителната добивност на сорта. Интензивността им на растеж е много висока, бързо израстват и се оформят. Растенията, които се развиват, притежават доста сила, именно, за да изхранят зеленчуците. Отглеждането може да осъществите на закрити пространства или на открити такива.

Корнишончетата са тъмнозелени по цвят, характерна за тях е крехкостта на плода.

В състава си сорт Алианц F1 събира множество минерални и витаминозни вещества. Това е добра причина да хапвате от корнишончетата, докато са пресни. Разнообразните салати са също много добър вариант за консумация. Можете да комбинирате с много и различни зеленчуци. Лятната салата от всякакви пресни зеленчукови растения е добър имуностимулант и дава тонус.

Особено познати на всички са и консервираните краставички. Сортът е идеален за целта. Можете да ги консервирате сами или смесвайки ги с други зеленчуци. През зимните месеци често прибягваме до подобен вид зимнини. Консервираните краставички може да използвате не само отделно, но и като съставка на различни салати, като в състава на някой може да съчетаете краставичките с месо например.

 Вегетационният период продължава от 70 до 73 дена. Специално подбраният сорт се слави и с устойчивост към болести, които заразяват краставиците - Кладоспориум, Краставичен мозаечен вирус, Брашнеста мана, Кубинска мана.

В един декар земеделска площ може да отглеждате оптимално от 2800 до 3000 зеленчукови растения.

За ранен добив сейте семената през месец февруари. Може да засеете за разсад и в периода 15 март до 15 юни. Имайте предвид, че почвата трябва да е с температура минимум 15 градуса по Целзий, за да се покажат семенцата от земята. 

Разсадите изведете на открити пространства след като мине април. Тогава няма да има опасност от евентуално замръзване на младите растения. Температурите в този период от годината вече са постоянно положителни.

Спазете разстояние 80 - 110 сантиметра от ред до ред и 35 - 40 сантиметра от растение до следващо, когато използвате опорни структури. Ако нямате такива – 120 сантиметра между редовете и 40 сантиметра между растенията.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид, Умерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиКладоспориум, Краставично мозаечен вирус, Брашнеста мана, Кубинска мана

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив