МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Копър ароматен от Франчи Италия

Семена на Копър ароматен от Франчи Италия - Копър семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена на Копър ароматен от Франчи Италия
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S000071

Опции

Купи
  • Разфасовка: В една опаковка се съдържат 4 гр. семена на копър от Франчи Италия.
  • Норма за сеитба: -
  • Реколта: Копърът на Франчи Италия е едногодишно храстовидно растение, което дава висока реколта от ароматни и зелени листенца. Реколтата е готова да пикиране от началото на месец май до месец октомври. 
  • Период на сеитба: Благоприятният период на сеитба на билката е месец март – месец юни. Сортът е директен, така че семената му се засяват директно в почвата. Подходящо е откритото оглеждане, без конструкция. 
  • Характеристика на плода: Новият висококачествен копър ароматен на Франчи Италия се характеризира със зелени на цвят листенца и сравнително кратък живот. Храстовидното растение притежава варираща височина от 10 см до 40 см. Копърът е перфектен за директна консумация, декорация, сушене, консервиране и за лечебни цели.

Онлайн магазин semenata.bg представя на вашето внимание едно от последните си попълнения – оригинални семена на италиански копър от Франчи. 

Италианските семена на копър от Франчи се характеризира с височина от 10 см до 40 см, листенца, оцветени в плътна зелена боя и очарователен аромат. Копърът е едногодишен вид, който притежава сравнително кратък живот. Съставен е от средно развит вретеновиден корен, със слаби странични разклонения. Листата му са пересто нарязани и притежават ланцетни или игловидни връхни листчета. Стъблото на копърът е тъмнозелено на цвят, правостоящо и цилиндрично. 

Благоприятен период за сеитба на този сорт копър е от месец март до месец юни. Едногодишното растение е директен сорт, като семената му се засяват директно в почвата. Характерно за него е голямата му непретенциозност в отглеждането. Препоръчително е безколовото му отглеждането на открито, в саксия или сандъчета. Копърът се нуждае основно от светлина и топлина, за да расте и да се развива, но може да се отглежда и на по-сенчести места. Препоръчително е умерено поливане. 

Сортът е подходящ за беритба от месец май до октомври, в зависимост от периодът му на сеитба. 

Копърът от Италия има многобройни приложения. Най-известен е с директната си консумация, но е перфектен за сушене, за консервиране, декорация и за лечебни цели. 

Копърите са сред единствените растения, чиито листа и семена се използват за подправка. Използва се за овкусяване на риба, сирене, извара, супи, таратор, картофи, грах, зелен фасул, гъби и много други. 

Наименованието на подправката произлиза от старо норвежката дума „dilla“, която буквално се превежда, като успокоявам. Това е и основното приложение на билката, като лечебно средство – успокоява съзнанието, помага при безсъние и е страхотно средство за премахване на газове в стомаха. 

Интересни факти: 
Легенди за копъра идват още от древността. В Древен Рим, например, смятали, че копърът бил снабден с магическа сила, а в Древна Гърция – че е символ на богатството. Копърът бил много популярен в Болоня и Флоренция, по времето на Катерина Медичи, като от него се изготвяли любовни еликсири. 

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСенкоиздръжливо, Светлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив