МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на колови чери домати Мончери F1 - много сладък и супер родовит с дълги гроздове

Семена на колови чери домати Мончери F1 - много сладък и супер родовит с дълги гроздове
Семена на колови чери домати Мончери F1 - много сладък и супер родовит с дълги гроздове
7.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S106129

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,1 гр. семена се съдържат в една опаковка на колов чери домат от Франчи сорт Мончери F1.
  • Норма за сеитба: За ранна сеитба, подходящата норма за сеитба е 25-30 грама семена на чери домати Мончери F1 на един декар земеделска земя, а за късно производство – засейте 30-40 грама семена на червените доматки, отново на един декар земеделска земя. 
  • Реколта: Специфичното при този хибрид, е че образува големи гроздове, по които се раждат приблизително 15-20 броя яркочервени и много сладки чери доматки.
  • Период на сеитба: Подходящият период на сеитба на ранният хибрид Мончери F1 е при ранната сеитба, която е от краят на месец януари до краят на месец февруари. Освен за ранно производство, чери доматките са подходящи и за късна сеитба, която е от краят на месец април до някъде началото на месец май. Средноранната сеитба се характеризира с периодът от 1 до 30 март. 
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Чери доматите Мончери F1 са ранен индетерминантен хибрид, който се характеризира с отгледжане на колове (на констукция).
  • Вегетация: -
  • Характеристика на плода: Мончери F1 е индетерминантен сорт чери домати. Плодовете се характеризират с кръгла форма, тип череша, сравнително голяма маса на домата – около 15-20 грама, червен до яркочервен цвят, при узряване и много апетитен сладък вкус. Този хибриден сорт проявява високи резистентности към болести и вируси. 

Добавихме в нашия онлайн градинарски магазин семена на колови чери домати Мончери F1 - индетерминантен хибрид, който се характеризира с перфектни и апетитни плодчета

Хибридът Мончери произвежда големи гроздове, по които се образуват около 15-20 плодчета. 

Тип череша, чери доматките притежават кръгла форма и средно тегло около 15-20 грама. Цветът на плодовете е червен, а когато достигнат пикът на своята зрялост – става прекрасният яркочервен. В допълнение на атрактивния си външен вид, чери доматките са и изключително апетитни. Вкусът им е много сладък, с отличителен привкус.

Мончери F1 е ранен индетермимантен хибрид, който е подходящ за отглеждане на конструкция (на колово). Подходящият период за сеене на семенцата за ранно производство е от 20 Януари до 25 Февруари, а за късно – от 25 Април до 10 Май. 

Червените чери доматки проявяват висока устойчивост на вируси и болести, които спохождат доматите и могат да доведат до тяхното загиване. 

Чери доматките се използват за направата на много салати, ястия, за десерти и поради атрактивният си външен вид – за украса на различни блюда. 

Интересен факт е откъде идва наименованието на малките доматки – чери. Причината, е че приличат на малки черешки и затова биват назовани чери домати.

Дребните, но вкусни чери домати Мончери F1 ще се превърнат в сигурен ваш фаворит, поради приятният си аромат, добрата текстура, апетитният червен цвят и много ама много сладкият вкус.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив