МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на колови сортове домати Сан Марцано 2

Семена на колови сортове домати Сан Марцано 2 - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на колови сортове домати Сан Марцано 2
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S010616

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0.75 гр. (около 188 - 225 бр. семена на колови сортове домати Сан Марцано 2 има в една опаковка).
  • Норма за сеитба: От 25 до 30 грама на декар - разсадно.
  • Реколта: Голям добив.
  • Период на сеитба: През месеците януари до април.
  • Период на разсаждане: През май месец.
  • Вегетация: От 100 до 110 дена.
  • Схема на отглеждане: Отглежда се двуредово колово при схема 80-120/35-45 см. Подходящ за отглеждане в оранжерии, изградени от полиетилен израелски за оранжерия или на открито.
  • Характеристики на плода: Цилиндрични плодове, ярко червен цвят. Коловите сортове Сан Марцано 2 имат много добри вкусови качества, месеста консистенция и много малко семки.

Със следващото предложение онлайн магазин semenata.bg ще Ви даде възможността да се запознаете с интересните и освежаващи колови сортове домати Сан Марцано 2. Семената на тези индетерминантни доматки прибавихме с цел да дообогатим каталога си със зеленчуци и да представим още едни издължени плодове, които са подходящи за прясна консумация и консервиране. Средноранния домат се чрез опори.

Много месестата структура е характерна за Сан Марцано 2, както и липсата на много семки и финната обвивка.

Както всички се досещат прясно нарязаните домати са най-подходящият начин за консумиране на коловият сорт. Но това не означава, че може да ги гледате само за хапване на салата. Абсолютно подходящи са те за обработване и консервация, примерно направата на сок или пък различни видове сос. Като размери са сравнително дребни, очаквайте да наберете домат с тегло около 90 грама.

Говори се, че преди няколко века, някъде към 18-ти семенцата са подарени на италианска провинция, където са намерили името си.

Сортът колов Сан Марцано 2, или по-точно плодовете му, подобно на роднините си, събира в себе си множество витамини. Някой от тях са ни идеално познати, например витамин С и А. Всички полезни вещества в състава на домата от споменатия вид ние поемаме и усвояваме без съмнение. Те са ни нужни, съответно имаме на лице една от всички полезни причини да засеем семена на Сан Марцано 2 безколовия сорт.

Както вече казахме по горе в текста, видът домат с продълговат плод можете да си отгледате като използвате прътове като опора на стъблата.

Може да подготвите разсад от семената. Тях сейте през първите месеци на годината, а именно януари и февруари. Очаквайте да получите готови и узрели плодове от пролетния месец май до летния месец юли.

Засяването осъществете на дълбоко в земята - един до 1,5 сантиметра.

След избиването на кълновете и оформянето им до готовност, изчакайте късните периоди на слани. Тогава вече засаждайте на избраното място. Ориентирът Ви в случая като месец е май. Може да засадите разсада от коловите доматки и в оранжерии полиетиленови или в парници по-рано.

Избраното място да е плодородно. Поливането умерено до поносима влажност.

Очаквайте от 100 до 110 дена вегетация на домат Сан Марцано 2.

След узряване големите и плътни плодове са в завидно количество. т.е. добивността на сорта е доста голяма.

Консервираните доматени буркани стават една от целите при произвеждане на червените зеленчуци. Причина за това е основно липсата на голям брой семки в състава им. Така се преработват по-лесно и по-бързо.

Заедно със зеленчуковите си другари от сорта на краставици, пиперки, тиквички и други, сместването с тях успява да обогати вкуса на всяка манджа.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив