Семена на колови сортове домати Сан Марцано 2
- НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
- Код: S010616
Опции
- Разфасовка / брой семена: 0.75 гр. (около 188 - 225 бр. семена на колови сортове домати Сан Марцано 2 има в една опаковка).
- Норма за сеитба: От 25 до 30 грама на декар - разсадно.
- Реколта: Голям добив.
- Период на сеитба: През месеците януари до април.
- Период на разсаждане: През май месец.
- Вегетация: От 100 до 110 дена.
- Схема на отглеждане: Отглежда се двуредово колово при схема 80-120/35-45 см. Подходящ за отглеждане в оранжерии, изградени от полиетилен израелски за оранжерия или на открито.
- Характеристики на плода: Цилиндрични плодове, ярко червен цвят. Коловите сортове Сан Марцано 2 имат много добри вкусови качества, месеста консистенция и много малко семки.
Със следващото предложение онлайн магазин semenata.bg ще Ви даде възможността да се запознаете с интересните и освежаващи колови сортове домати Сан Марцано 2. Семената на тези индетерминантни доматки прибавихме с цел да дообогатим каталога си със зеленчуци и да представим още едни издължени плодове, които са подходящи за прясна консумация и консервиране. Средноранния домат се чрез опори.
Много месестата структура е характерна за Сан Марцано 2, както и липсата на много семки и финната обвивка.
Както всички се досещат прясно нарязаните домати са най-подходящият начин за консумиране на коловият сорт. Но това не означава, че може да ги гледате само за хапване на салата. Абсолютно подходящи са те за обработване и консервация, примерно направата на сок или пък различни видове сос. Като размери са сравнително дребни, очаквайте да наберете домат с тегло около 90 грама.
Говори се, че преди няколко века, някъде към 18-ти семенцата са подарени на италианска провинция, където са намерили името си.
Сортът колов Сан Марцано 2, или по-точно плодовете му, подобно на роднините си, събира в себе си множество витамини. Някой от тях са ни идеално познати, например витамин С и А. Всички полезни вещества в състава на домата от споменатия вид ние поемаме и усвояваме без съмнение. Те са ни нужни, съответно имаме на лице една от всички полезни причини да засеем семена на Сан Марцано 2 безколовия сорт.
Както вече казахме по горе в текста, видът домат с продълговат плод можете да си отгледате като използвате прътове като опора на стъблата.
Може да подготвите разсад от семената. Тях сейте през първите месеци на годината, а именно януари и февруари. Очаквайте да получите готови и узрели плодове от пролетния месец май до летния месец юли.
Засяването осъществете на дълбоко в земята - един до 1,5 сантиметра.
След избиването на кълновете и оформянето им до готовност, изчакайте късните периоди на слани. Тогава вече засаждайте на избраното място. Ориентирът Ви в случая като месец е май. Може да засадите разсада от коловите доматки и в оранжерии полиетиленови или в парници по-рано.
Избраното място да е плодородно. Поливането умерено до поносима влажност.
Очаквайте от 100 до 110 дена вегетация на домат Сан Марцано 2.
След узряване големите и плътни плодове са в завидно количество. т.е. добивността на сорта е доста голяма.
Консервираните доматени буркани стават една от целите при произвеждане на червените зеленчуци. Причина за това е основно липсата на голям брой семки в състава им. Така се преработват по-лесно и по-бързо.
Заедно със зеленчуковите си другари от сорта на краставици, пиперки, тиквички и други, сместването с тях успява да обогати вкуса на всяка манджа.
Семена | |
Кога се засява | Януари, Февруари, Март, Април |
Особености на растението | Директни сортове |
Цъфтеж/Беритба | Юни, Юли, Август, Септември |
Цвят на плода/цвета | Червен цвят |
Начин на засяване | Отглеждане чрез разсад |
Дълговечност | Едногодишно растение |
Място на отглеждане | Отглеждане на закрито, Отглеждане на открито |
Необходимост от опора | Отглеждане на конструкция |
Нужда от поливане | Умерено поливане |
Необходимост от светлина | Светлолюбив вид |
Зимоустойчивост | Незимоустойчиво растение |
Височина на растението | Индетерминантен вид (високорастящ при домати) |
Предназначение на плода/цвета | Прясна консумация, Консервиране |