МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пипер Кози рог сорт Берос (Beros)

Семена на пипер Кози рог сорт Берос (Beros) - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.60 лв.
Семена на пипер Кози рог сорт Берос (Beros)

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 130 - 150 бр. семена на пипер кози рог сорт Берос)
  • Норма за сеитба: Ранно засяване – 150 до 180 грама, средно-ранно и късно – 180 до 200 грама за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранно засяване – 1 до 15 февруари, средно-ранно – 1 до 20 март, късно – 1 до 5 юни.
  • Период на разсаждане: След преминаване на сланите.
  • Схема на отглеждане: На открито, по схема 60/15.
  • Вегетация: От 100 до 110 дена.
  • Характеристики на плода: Дълги и тънки пиперки с роговидна форма, червени в ботаническа зрялост.

Онлайн магазин semenata.bg представя чешки сортови семена на пипер кози рог сорт Берос (Beros). Чушчиците, които са характерни са сорта представляват дълги и тънички плодове, не са люти по вкус. Така, че нека не Ви подлъгва външният вид на плодовете. Ако не обичате да Ви люти, хапвайте спокойно сорт Берос и в сурово състояние. Ако предпочитате много люти чушки, опитайте да отгледате от семена лют пипер Кайен.

По дължина чушчиците достигат от 14 до 15 сантиметра, приличат на така познатите ни Чорбаджийски чушки. В техническа зрялост пипер Кози рог е в бледо-зелен цвят, а узрелият плод се багри в наситено-червено.

Вегетационният период продължава от 100 до 110 дена.

Бихте могли да използвате пипера кози рог сорт Берос за консервиране и за направата на зимнина. Мариновани също е вариант. Ако сте любител на малките пържени чушлета, направете си салата със сладките пиперчици сорт Берос.

При започване на процедурата по засяване на семената на пипер Берос, е добре да знаете, че е необходимо да подготвите от 150 до 200 грама семена за един декар площ, ориентировъчно. От 150 до 180 грама семена за декар площ ще е необходимо, ако сеете за ранен добив. От 150 до 200 грама за средно-ранен и късен добив.

Относно периодите на засяване, те са както следва – при ранен посев – през първите две седмици на месец февруари, при средно-ранен посев – през първите двайсет дни на март месец, а за късен посев през първите две седмици на летния юни.

Като дълбочина в земята, семето поставяйте както следва – при ранно засяване – от 0,5 до 1 сантиметър, при средно-ранно и късно засяване – от 2 до 3 сантиметра. Като минимум, температурните стойности на почвата за покълване на семената, са 15 градуса по Целзий. 

Когато сте приготвили разсадите предварително в оранжерии е необходимо да ги разсадите на открито, когато няма опасност от падане на слани. Ориентир за таво са установилите се постоянни температурни стойности. Сланите вече са преминали и растенията успешно ще се развиват, без опасност от измръзване.

Препоръчителната схема, по която да разсадите е следната – оставяйте по 60 сантиметра от един ред до следващ, а от растение до друго по 15 сантиметра. Този начин на разсаждане ще осигури достатъчно жизнено пространство на развиващите се растения, като ще спомогне за подобряване на добивите от реколтата.

Пипер кози рог е привлекателен с добрите си реколти. Именно те са причина, Берос да бъде един от най-търсените зеленчукови сорта от производители на специфичният пипер тип чорбаджийски чушки.

Отгледайте вкусния пипер на открито в двора си, поръчвайки семена на пипер кози рог още сега.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив