МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на класически патладжан Класик F1 (Classic F1) - приятен вкус и висок добив

Качествени семена на патладжан Класик F1 (Classic F1) на разумна цена - Патладжан семена с отлична цена: 4.90 лв.
Семена на класически патладжан Класик F1 (Classic F1) - приятен вкус и висок добив

Опции

Купи

Сорт Класик F1 ще ви даде всичко, което може да очаквате от страхотен патладжан. Хибридът е създаден да осигури реколта от зеленчуци с класически вид и вкус, отлична устойчивост и здравина и ... най-голямото предимство, кратък вегетационен период. С този сорт ще получите реколта за около 50 дни след засаждане на разсада. Класик F1 е високодобивен сорт за ранен добив. 

Подходящ е за отглеждане на открито, но и парниковото култивиране ще ви дари с отлична реколта (вижте предложенията на Севън сийдс ООД за известният израелски полиетилен за оранжерии). 
От средата на Януари до средата на Април е периодът, в който е желателно да планирате засяване на разсада. Ако искате да отглеждате Класик F1 в оранжерии, подгответе разсада до средата на Март. Използвайте почва, която е  средно тежка и с добър дренаж. Заровете семената на дълбочина от около 1,5 – 2 см. 

Поливайте редовно, но не преполивайте растенията. Нужно е да поддържате по-висока температура на мястото за отглеждане на разсада, а именно, 22 – 28 С градуса. Патладжанът не понася добре застудяванията и дори продължителните захлаждания с температури под 15 С градуса. 

Патладжанът произлиза от района на Индия. Растенията са едногодишни топлолюбиви. Затова е нужно да предпазвате насажденията от студено време. Засаждането на разсада се препоръча за първата половина на Май на открито. Използвайте редово засаждане с разстояние от около 50 см между всяко растение, а между редовете – 80 см. Осигурете автоматизирано поливане на насажденията, за да постигнете най-добри резултати. 

Патладжанът вирее най-добре върху много плодородни почви. Използвайте органични сертифицирани торове за подхранване на растенията особено по време на интензивния им растеж. 
Патладжан Класик F1 създава здрави и разклонени растения с отворен хабитус. Плодовете му са с овална форма и лъскава гладка кожица обагрена в тъмно лилаво. На дължина достигат около 16 – 20 см. 

Сеитбената норма за Патладжан Класик F1 е около 2 500 броя растения. 

Патладжанът се използва широко в кулинарията. От него се приготвят ястия и специалитети, салати и разядки. Патладжанът е важна суровина да консервиране и приготвяне на зимнина, като кьополу и много други. 

Най-популярните методи за съхраняване на патладжан са чрез консервиране и замразяване. За да замразите любимите си зеленчуци трябва да ги нарежете на малки парчета без да отстранявате кората. Бланширайте ги за 3-4 минути и след като изстинат напълно ги поставете в пликчета и ги съхранявате във фризер.

Съществува голямо разнообразие от рецепти за консервиране на патладжани. Освен туршии и салати, от зеленчуците се приготвят и пюрета. 

Консумирането на патладжани ще ви достави изобилие от витамини, минерали и полезни вещества. Този зеленчук е нискокалоричен, а едновременно с това съдържа големи количества фибри. По тази причина е много подходяща храна за хора, спазващи диета за намаляване на наднормено тегло. В патладжаните се съдържа разнообразие от витамини, минерали и антиоксиданти. 

Едно от най-интересните вещества, заради които си заслужава да увеличите консумирането на патладжан в хранителния ви режим е насунин. Това е вид антоцианин, който спомага за поддържане на здравето на мозъка като подобрява кръвопотока и защитава липидите в клетъчните мембрани. 
Патладжан Класик F1 е лесна за отглеждане култура, която ще ви осигури изобилие от класически зеленчуци по-скоро отколкото други видове патладжани. Набавете си семена сега.

  • Разфасовка: 40 бр. семена на класически патладжан сорт Класик F1 (Classic F1) се съдържат в опаковката представена в каталога на Севън сийдс ООД – лидер в доставка на качествени паркинг настилки и ограничители за трева.
  • Норма за сеитба:  За 1 декар – 2 500 бройки растения.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 15 януари до 15 април.
  • Период на разсаждане: В първите дни на месец май.
  • Схема на отглеждане: 80/50 см
  • Вегетация: 50 дни.
Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧерен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив