МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на кичесто Калдъръмче (портулака) - микс от наситени цветове

Семена на Калдаръмче кичесто микс - Калдъръмче семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена на кичесто Калдъръмче (портулака) - микс от наситени цветове
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S003451

Опции

Купи

Ярките цветове на Калдъръмчето не остават незабелязани. Ако търсите най-лесното цвете, с което ще създадете най-силно впечатление в градината си, купете тези семена сега преди да са ви изпреварили – Едроцветно кичесто Kалдъръмче на известния производител Franchi Sementi. Латинското име на цветето е Portulaca grandiflora, което се превежда като Едроцветна Портулака.

Красота без усилия. Тези думи описват перфектно предимствата на това невероятно нежно растение с наситени цветове. Името му произлиза от местата, на които вирее най-добре, а именно скални кътове, покрай каменни пътища и калдъръми, песачливи пови и др.

Кичестото Калдъръмче е много подходящо за засяване в саксии и сандъчета на терасата или на первази на прозорци, където ще получава достатъчно светлина и ще радва всеки, който мине покрай него. Стеблата на Едроцветната Портулака са нискостеблени с къси месести листа, които придават уникален и атрактивен вид на растението. Най-впечатляващи обаче са цветовете на Калдъръмчето. В този микс от семена произведени от Franchi ще получите прекрасни растения цъфтящи в различни цветове – червено, бяло, жълто и розово. По своята природа Калдъръмчето е многогодишно растение. Родните места на цветето са горещите Аржентина и Бразилия. Климатичните условия в България изискват прибирането на саксиите с Калдъръмчета на топло през зимата или отглеждането му като едногодишно цвете.

Едроцветната Портулака не само цъфти с едри впечатляващи цветчета, но и има продължителен период на цъфтеж. При осигуряване на подходящи грижи ще се насладите на красотата на това растение през цялото лято до средата на есента.
Семената от Калдъръмчето са много ситни. За да ги засеете, пригответе предварително навлажнена фина почва, посипете ги внимателно и ги покрийте с много тънък слой пръст. Най-ранното време за засяване на семената е през първите месеци на годината за отглеждането на разсад.

Нужни са около 2 седмици, за да покълнат семената. През месец май младите растения ще са готови за засаждане в градината. Желателно е да оставите около 15 - 20 см между отделните Калдъръмчета. Поливането трябва да е умерено, но тези растения понасят и краткотрайни засушавания. Семената са летливи и често се самозасяват.

Нужно ли е да подхранвате калдаръмчето? 

Цветето е способно да вирее и на много бедни почви, почти скалисти места. Но ако искате да получите оптималните резултати и най-кичестия цъфтеж, с който може да ви дари Едроцветната Портулака се препоръчва да подхранвате младите растения в периода на интензивен растеж и по време на оформяне на пъпките преди цъфтеж. През зимния период преместете кашпите и саксиите на топло място.

Цветето е много лесно за размножаване. Използва се резник от стъблото на здраво растение, който директно се засажда в почвата. Другият начин за размножаване е чрез семена.

Калдъръмчето е изключително светлолюбиво растение. Любопитен факт за цветето е, че цветовете му се затварят на смрачаване. Случва се дори при по-облачни дни, когато светлина е много намалена. Изберете възможно най-слънчевото място за засаждане на вашето Калдъръмче и му осигурете редовно поливане, но в никакъв случай преполиване.

Едроцветната Портулака се съчетава перфектно и с други цъфтящи и нецъфтящи растения и може да се отглежда като част от красиви впечатляващи комбинации в градински кътове, лехи и первази. Калдъръмчето се използва и за създаване на туфи от цветове за впечатляващ декоративен акцент. 

Разфасовка: 1 гр. семена на калдъръмче кичесто има в опаковка

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаМикс
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив