МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на китайско листно зеле Пак чой (Cavolo Cineze)

Семена на китайско листно зеле Пак чой (Cavolo Cineze) - Зеле семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена на китайско листно зеле Пак чой (Cavolo Cineze)
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S003510

Опции

Купи
  • Разфасовка: Може да закупите отличният сорт семена на листно зеле китайско Пак чой от специализиран онлайн магазин – semenata.bg в разфасовка от 8 гр..
  • Норма за сеитба: Около 100 гр. за дка
  • Период на сеитба: Благоприятен е периодът на сеитба в началото на годината – от месец февруари до месец април. 
  • Реколта: Вкусното зеле е готово за беритба и консумация през периода май-юли.
  • Вегетация: Вегетационният период на този крехък и много вкусен зеленчук – листно китайско зеле Пак чой има продължителност 40-50 дни. 
  • Характеристика на плода: Листното зеле Пак чой, тип Китайско зеле е отличен сорт. Листният зеленчук се характеризира с големи зелени листа, които притежават отличен търговски вид - гладки и месести листа с бели дръжки. Вкусовите качества на сорта са очаквана добавка към вида му – нежен и много вкусен сорт, с перфектна сочност. Пак чой е снабден с високи устойчивости и е отличен избор за супи, ястия, салати и консерви. 

Обогатихме нашия онлайн магазин с висококачествени семена на китайско листно зеле Пак чой. Крехък и богат на витамини зеленчук, който по вид и външност наподобява изцяло китайското зеле.

Пак Чой е листното зеле китайско със страхотни характеристики. Растението му достига на височина от 10 до 40 см и образува големи, лъскави и месести листа, с дължина 20-25 см. Листенцата са обагрени в красива зелена боя и са снабдени с бели дръжки. Вкусът е нежен и много приятен, а листното зеле – изключително сочно. Този сорт не образува глави, характеризира се с високи устойчивости. 

Пак Чой зелето се размножава чрез директна сеитба на семената в почвата, както и чрез разсад. Сортът е не е хибриден и се засява в периода – февруари – април, на открити площи, без необходимост от опорна конструкция. През периода на развитието си, Пак чой зелето листно има нужда от умерено поливане, топлина и светлина. Важно е да се отбележи, че през главната му фаза на развитие, листното китайско зеле не трябва да се излага твърде дълго на слънчева светлина, защото това може да доведе до изкласяване на растението и цъфтеж, което да е причината за появата на неприятен горчив вкус. Пак чой няма търпимост към ниски температури, развива се най-добре при топло време. 

Атрактивният сорт листно китайско зеле е готово за беритба около 2 месеца след сеитба. Този период са месеците май – юли. 

Характерното за зелето тип Пак чой листно е, че е богато на множество витамини, впечатлява с нежен вкус и същевременно е изцяло нискокалорично. Именно заради тези си качества се консумира сурово, като един отличен избор за салати, ястия, консерви и супи. Листното китайско зеле Пак чой със сигурност ще обогати пълноценно вашето меню.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив