МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Кейл с гладки листа (листно зеле) Galega De Folhas Lisas

Семена на Кейл с гладки листа (листно зеле) Galega De Folhas Lisas
Семена на Кейл с гладки листа (листно зеле) Galega De Folhas Lisas
2.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S000351

Опции

Купи
  • Разфасовка: 6 гр. семена на листно зеле Кейл с гладки листа се съдържа в една оригинална опаковка на Франчи Италия.
  • Норма за сеитба:-
  • Реколта: Характерното за този отличен сорт кейл е, че дава богата реколта от висококачествени листа гладки. Сортът се отглежда на открито, без опорна конструкция. По времето на своята вегетация има необходимост от светлина и топлина. Дава своята реколта от месец юни до месец декември. 
  • Период на сеитба: Листното зеле Кейл от италианската фирма Франчи е късен сорт и се отглежда чрез предварително подготвен разсад. Благоприятен период за сеитба на семената му е периода февруари - септември. 
  • Характеристика на плода: Листното зеле с гладък лист се характеризира с образуването на високи растения и много гладки листа. На височина достига до 120 см, като листата са обагрени в сиво-зелено. Сортът дава високи добиви и се цени високо за приготвяне на различни здравословни ястия. Освен това става все по-популярно неговото приложение като фуражно растение. 

От онлайн магазин semenata shop искаме да Ви представим оригинални семена на Кейл (листно зеле) с гладък лист – Galega de Folhas Lisas. 

Кейлът е високодобивен сорт, който образува високо растение (с височина 70 - 120 см) и едри гладки листа, с отличен вид и вкус. 

Кейлът е високовитаминен зеленчук, спечелил си названието „суперхрана“ поради богатия набор от полезни съставки. Редовната консумация на това растение има изключително благоприятно влияние върху човешкия организъм. 

Гладколистния Кейл е съдържа множество антиоксиданти, флавоноиди и каротеноиди.

Тази страхотна „суперхрана“ съдържа огромни количества витамини, минерали и фибри, които са необходими за поддържането на доброто здраве през студените зимни месеци. Кейлът е богат на витамини А, В1, В2, В3, В9, С, Е, както и на калций, мед, магнезий, фосфор и калий. 

Интересен факт – Кейла е смятан за по-здравословен зеленчук от така любимите броколи, защото доставя на организма много по-лесноусвоим калций от тях. 

Сортът на италианската фирма Франчи се отглежда разсадно или чрез засяване на семената директно. Засейте семенцата на сорта с гладки листа от месец февруари до месец септември включително.

Растението предпочита открито отглеждане. Характерно за този сорт е високата му добивност и късното зреене. Препоръчително е да отглеждате зеленчука на слънчево и топло място, за да се развие добре и да порасне. Вкусното и полезно зеле кейл цъфти и е готово за беритба от месец юни до месец декември, в зависимост от периода му на сеитба. 

Любопитен факт - А знаехте ли, че в Шотландия кейлът до такава степен се е превърнал в основна част от традиционната местна диета, че наименованието на полезния зеленчук е станало синоним за храна?

Доказателство за това е шотландското словосъчетание, което гласи следното - „Да избягваш от кейла си", което означава да се чувстваш толкова болен, че да не можеш да ядеш. 

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение, Двугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив