МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на каскадни ягоди Атила - вкусен сорт с приятен аромат представени от Севън сийдс ООД

Семена на каскадна ягода от Севън сийдс ООД
Семена на каскадни ягоди Атила - вкусен сорт с приятен аромат представени от Севън сийдс ООД
4.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S00Z634

Опции

Купи

Каскадна висяща Ягода Атила е страхотно многогодишно плододаващо растение, което ще ви радва много сезони напред. Често се отглежда във висящи кошници, защото образува сравнително дълги ластуни (издънки), които могат да достигнат 1,5 м, те се спускат от основното растение и създават атрактивен вид и повече възможности за плододаване. Растенията са бързорастящи и гъсти. 

Италиански сорт Ягоди Атила каскадни раждат обилна реколта. При осигурено топло място на отглеждане, не е невъзможно да получавате реколта няколко пъти в годината. 
Засяване на семената на ягодите е много лесно. След преминаване на опасността от слани изберете подходящо място за растенията и разпръснете семенцата. Притиснете ги с длани към почвата. Покълването се очаква след около 4 -5 седмици. В този период ягодите имат нужда от непрекъсната влага. Не позволявайте засушаване, защото семената ще загинат. Градинарите често прилагат и метода с подготовка на разсад за отглеждане на Ягоди Атила. Подходящият период за засаждане на разсада е когато растенията имат 3 – 4 листа. 

Оптималното разстояние между отделните растения е около 30 – 40 см. Ягоди Атила са подходящи за отглеждане в градината. Ако изберете този подход ще забележите как растенията ще се самонасядат чрез дългите ластуни (израстъци), които пускат. Много подходящ и атрактивен начин за отглеждането им е във висящи саксии. Представете си саксия с гъсти растения и спускащ се зелен водопад от ластуни и листа, по които ще откриете червени вкусни плодове. Ако тази идея ви харесва, още сега поръчайте сортовите семена от нас в „Севън Сийдс“ ООД, за да се насладите на прекрасна реколта след няколко месеца.

Плодовете на Ягоди Атила са много сладки и ароматни (подобно на семена от горски ягоди), обагрени в тъмно червено при достигане на ботаническа зрялост. Растенията цъфтят през лятото с малки бели цветчета. Първата реколта ще получите още същата година, обикновено през лятото, но при топли температури, сортът дава и втора реколта по-късно през годината.

Ягоди Атила се отглеждат най-добре в плодородни и добре дренирани почви. Изберете място, което получава поне 6 часа пряка слънчева светлина, за да постигнете най-обилна и вкусна реколта. Ягодите се отглеждат много успешно на балкони и тераси с южно изложение. Необходимо е да се напояват и подхранват редовно. Използвайте специализирани торове за дребноплодни особено в периода на интензивен растеж. В „Севън Сийдс“ ООД се стараем да осигурим разнообразие от торове с гарантирано качество за устойчивост и буен растеж на насажденията.

Ягодите Атила притежават отлична сладост и аромат и са неустоим плод за консумиране в свежо състояние. Хапвайте ги току що откъснати без допълнителни добавки или пригответе невероятна плодова салата в комбинация с други плодове и подправки, като мента. Ягодите могат да се замразяват. От тях се приготвят уникални сладка и мармалади. Подходящи са за консервиране и производство на компоти. Ягодите са страхотно допълнение към сладкиши, торти, кремове, пудинги, смутита и сладки. Сладкарите и кулинарите използват ароматните плодове за красива декорация на ястия и специалитети. 

Кой е най-любимият ви начин да хапвате ягоди? Искате ли да отглеждате този интересен сорт висящи каскадни ягоди Атила на една ръка разстояние – в градината или на балкона? Семената ви очакват на нашия сайт. Поръчайте преди да са ви изпреварили други почитатели на този изкушаващ плод. 

Разфасовка: 0,2 гр. семена на ягоди каскадни Атила се съдържат в опаковката, представена в каталога на Севън Сийдс ООД

Семена
Кога се засяваАприл, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив