МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на карфиол от популярния сорт Снежна топка (Snowball, Сноубол)

Семена на карфиол от популярния сорт Снежна топка (Snowball, Сноубол) - Карфиол семена с отлична цена: 1.50 лв.
Семена на карфиол от популярния сорт Снежна топка (Snowball, Сноубол)
1.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0025

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 гр. (около 800 бр. семена)
  • Норма за сеитба: 50 - 60 гр. семена на карфиол Снежна топка на един декар площ.
  • Реколта: Около 2 - 4 тона.
  • Период на сеитба: Януари за ранно производство, май за късно производство.
  • Период на разсаждане: Месеците: Април или Юни - Юли.
  • Схема на отглеждане: 70/35-40 за средно ранно и късно производство.За отглеждане на открито. Става за прясна консумация и консервиране.
  • Вегетация: 100 - 130 дни.
  • Характеристики на плода: Плодовете формират средно едра плътна глава с едрина (1,8 - 2,5 кг), с нежна бяла структура.​

В нашия интернет магазин semenata.bg имаме удоволствието да Ви предложим сортови семена на карфиол Снежна топка за средно ранно и късно производство.

Карфиолът, в България наричан също и Цветно зеле (Карнабит), е едногодишно тревисто растение от род Зеле на семейство Кръстоцветни. За родина на карфиола се счита Средиземноморието и по-точно източната му част. Отглеждането му е застъпено по целия свят но най-вече в Америка и Европа. Карфиолът е изключително богат на витамини С, В1 и В2. Използва се, както за прясна консумация в сурово състояние за салати, така и за приготвяне на ястия. Карфиолът се използва все повече за консервиране както самостоятелно, така и съвместно със зеле, зелени домати, моркови  и други зеленчуци. В някои части на Добруджа го наричат конопида, а във варненско е известен като карнабит.

Главата на цветното зеле Снежна топка е голяма и бяла. Може да се съхранява продължително време без загуба на качествата си.

Сортовите семена на карфиол Снежна топка се засяват през май – юни на дълбочина от 0,5 до 1 см. Оптималната температура за поникване на семената е 18-22 0С. Веднага след като поникнат растенията Ви препоръчваме да ограничите поливането за по-добро вкореняване. След вкореняването може да поливате редовно. Разсаждането е добре да стане след около месец. При полагане на правилните грижи в края на месец септември и през месец октомври може да се пристъпи към прибиране на реколтата.

Карфиолът се нуждае от редовно напояване за оптималното си развитие, особено във фазата на образуването и растежа на главата.

Растенията се засаждат на редове на разстояние 50 см, а във реда на разстояние 35-40 см. Почвените условия са следните: почвата да е влагозадържаща, но пък да не се преовлажнява, защото това може да донесе повече вреди, отколкото ползи. Най-подходящи почви са алувиални и чернозем.

Една от най-важните грижи през вегетацията е да се опази главата на карфиола сорт Снежана топка (Snowball, Сноубол)​ от преки слънчеви лъчи, защото може да пожълтее или порозовее. Листата на растението да се пречупват върху главата, но тази мярка не много трайна, затова препоръчваме с ластик да се привържат няколко листа върху главата на цветното зеле. Друга важна грижа е окопаването, което да не е много дълбоко, най-много 2-3 см. Редовното торене също благоприятства за по-доброто развитие, поради факта че кореновата система на карфиола е относително слаба.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив