МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на виолетов карфиол Сицилия Виолет - страхотен вкус и колорит

Семена на виолетов карфиол Сицилия Виолет - страхотен вкус и колорит - Зеле семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена на виолетов карфиол Сицилия Виолет - страхотен вкус и колорит
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S003029

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3,2 гр. семена на виолетов карфиол сорт Сицилия Виолет се съдържат в една опаковка.
  • Норма за сеитба: Около 60 до 70 грама за 1 дка площ.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Виолетовия сорт карфиол е средно ранен. Ако желаета да имате ранно производство от него засейте семето – 25.01-30.01, а за късно производство – 25.05-01.06
  • Период на разсаждане: След образуването на две три листа.
  • Схема на отглеждане: 70/35-40 см.
  • Вегетация: От 110 до 130 дни.
  • Характеристики на плода: Сицилия Виолет е един екзотичен сорт карфиол. Образува едри глави (средно тегло около 1,1 - 1,2 кг) с екстравагантен лилав цвят. Перфектни вкусови качества. Интересен е фактът, че при термична обработка лилавият карфиол се превръща в наситено зелен.

Ако сте почитател на италианските зеленчуци, с радост можем да Ви предложим възможността да се сдибиете с такива, благодарение на онлайн магазин semenata.bg. А именно семента, които описахме по-горе са семена на виолетов карфиол сорт Силиция Виолет. Това са семена на лилаво цветно зеле. Интересен е фактът, че цветът му може да се промени при варене.

Добрата новина за всички е, че дори и ако сте начинаещи в отглеждането на зеленчуци с лекота ще се справите, защото той се гледа сравнително лесно. Лилавият карфиол не е капризен, относно почвата, в която ще го засеете, въпреки, че е добре да е плодородна. Относително около 60 до 70 грама семена ще Ви трябват да засеете един декар място.

За да получите добра средно ранна реколта, засейте семената в края на януари – 25.01-30.01, за късна реколта, края на месец май и началото на юни или по-точно – 25.05-01.06

Когато и да решите да засеете семената на вкусния зеленчук съветваме следното.

Хубаво е да спазите изискването, че дълбочината на почвата трябва да бъде от 1,5 до 2 сантиметра.

Ще трябва да почакате около 50 дни от засяването семената на карфиол лилав Сицилия Виолет до тяхното разсаждане. След като се появят по две листа по растенията, може да пристъпите към разсаждане. Тях трябва да сложите на разстояние между отделните редове към 70 сантиметра. А между самите новопоникнали зеленчуци от 35 до 40 сантиметра. Вегетацията на този сорт карфиол е от 110 до 130 дена.

Карфиол Силиция Виолет се развива добре при хладно време, добре му повлиява и влагата във въздуха и почвата, затова е нужно да му осигурите постоянно поливане.

Лилавата окраска на Сицилия Виолет го прави любим и на децата. Цвета ги привлича, а вкуса очарова. Лесно може да се бере и след това да се почисти, тъй като е плътен и не се разчопля. Красивата му форма предполага и използването на виолетовия карфиол като украса на основни ястия.

Освен, че може да се консумира пресен, виолетовият карфиол Силиция Виолет може успешно да се консервира. В комбинация с био моркови например. По този начин ще може да се насладите на зеленнчука и в студените зимни месеци.

Много вкусна туршия например се получава, ако консервирате заедно лилав карфиол, зеле, моркови, краставички, зелен домат. Този вариант на туршия е може би най-често правеният от поколения българи. Любителите на консервирани туршии обожават съставките, дори предпочитат да си хапват от тях не само през зимния период.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЛилав
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив